Hoe kom ik er achter waar in mijn tuin mijn "controleput" zit?

Mijn terras is verzakt en nu bleek er een rattennestje onder te zitten. Volgens de gemeentereiniging heb ik dus een lek in mijn riolering en moet ik in mijn voortuin mijn controleput openleggen. Zij gaan er dan met een camera in en kijken of er een lekkage is en waar. Ze hebben laten zien waar die put moet zitten maar na een meter diep gegraven te hebben zien we nog steeds geen put. We hebben de bouwtekeningen erbij gepakt en de hele tuin "doorgeprikt" op zoek naar de put maar tot nu toe zonder resultaat. Hoe kom ik nu bij die put????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De onderstaande site zegt dit: "Op veel plekken waar het gemeenteriool op particulier terrein worden tegenwoordig erfscheidingsputten geplaatst." Dus blijkbaar in de rioolbuis tussen huis en put en op de erfgrens tussen tuin en straat. Zie mijn tekening: Links de rioolput en rechts het huis enz. De buis loopt vermoedelijk in een rechte lijn tussen WC en put. Daar zou het ergens moeten liggen... Toegevoegd na 6 uur: Ben in het citaat een woord vergeten, het moet zijn: "Op veel plekken waar het gemeenteriool overgaat op particulier terrein worden tegenwoordig erfscheidingsputten geplaatst."

Bronnen:
http://www.pipelife.nl/media/nl/pdfs/Leafl...

De controle put zou moeten zitten op de scheiding van de erfscheiding dus gemeente grond en huis grond (tuin). Toegevoegd na 8 minuten: dit is een controle put is dus niet groot

Bronnen:
http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...

Steek je licht eens op bij het kadaster, misschien dat zij je kunnen helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100