waarom zitten er gaatjes in een vliegenmepper?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die gaatjes zitten er om lucht door te laten, niet zozeer om sneller te kunnen slaan als wel om te voorkomen dat je door het slaan een luchtstroom 'naar buiten' creëert waarop de vlieg meelift en dus aan de klap ontsnapt. Als er geen gaatjes in zaten sloeg je dus vaker mis.

voor een hogere moeilijkheidsgraad haha. nee geintje die zitten erin om de luchtweerstand te verminderen zodat je sneller kan slaan!!! doe er maar eens papier omheen en dek de gaten af en probeer dan nog eens te slaan je merkt een klein verschil als je goed oplet. Succes!!

Omdat de lucht door de gaatjes heen gaat, kun je er sneller mee slaan (minder weerstand). Ook wordt de vlieg niet weggeperst/geblazen door de lucht die anders voor de mepper uit zou worden geduwd.

Ik denk uit sportiviteit. Je moet je tegenstander altijd een kans geven.

Op http://www.docukit.nl/inhoud/docukit.asp?nummer=NEW24&opmaak=extern kwam ik het volgende tegen: "Vanwege die facet-ogen heeft een vliegenmepper gaatjes. De vlieg ziet de wereld in kleine stukjes. De vliegenmepper met de gaatjes ziet hij dus niet aankomen."

Zoals eerder toegekend is, is dat inderdaad lauter om twee belangrijke redenen. -Het verminderd de weerstand en doet je dus efficiënter en gerichter slaan. -Al eens geprobeerd een vlieg met je gesloten hand dood te meppen? Best moeilijk, hè? Dit komt omdat er luchtdruk op de vlieg wordt uitgeoefend. Hij voelt zich hierdoor bedreigd en vliegt, uiteraard, weg. Groetjes, Helena Karafotis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100