Wanneer woon je bij iemand en wanneer is het logeren?

Stel ik heb mijn eigen (huur)woning in Limburg en ik help iemand in Noord-Holland als mantelzorger, hoe lang mag ik logeren in een eigen kamertje bij de persoon waar ik voor zorg?
Ik blijf gewoon mijn huur betalen en dus in limburg wonen maar ik kan er niet vaak naar toe omdat dat te duur is en de persoon waar ik voor zorg heeft de hulp nodig.

Hoe zit dat pressies met logeren en wonen (officieel)

Weet jij het antwoord?

/2500

Logeren is een ruim begrip. Maar officieel woon je ergens wanneer je er ingeschreven staat, en je officieel je post op dat adres ontvangt. In jouw geval heb je, om een belangrijke reden, tijdelijk je onderkomen bij een ander. Ik zou het geen 'logeren' noemen, maar 'wonen' is het ook niet. Je verblijft tijdelijk ergens anders, maar je woont er niet.

Officieel woon je waar je staat ingeschreven.Als je weet dat het nog jaren gaat duren, dat je in N-H blijft 'logeren' kan je je daar het beste inschrijven

volgens mij is het ook logeren, als je zelf gewoon een huis hebt waar je kunt slapen. het komt alleen niet uit om daar te slapen, dus zou ik het inderdaad verblijven noemen, maar wonen is te extreem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100