Wat kan ik doen om te zorgen dat de blaadjes van mijn bonsai niet meer uitvallen?

Ik heb hem uit de zon gezet, geef hem elke dag water met plantenvoeding, en er groeien ook wel nieuwe takjes en blaadjes aan, maar elke dag als ik met m'n vinger tegen de stam aan tik vallen er toch weer zo'n 20 blaadjes uit. Hoe kan ik dit stoppen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bonsai is nogal een breed begrip. Om wat voor boompje gaat het hier? Eentje met enorm dikke wortels en dunne takjes erop geënt? (Ficus Ginseng). Dit weten is wel belangrijk voor het goed kunnen beantwoorden van je vraag! Elke boomsoort heeft weer een andere behandeling nodig namelijk. Elke dag water + voeding geven is inderdaad teveel. Je kunt het boompje ook even uit zijn schaal halen en kijken hoever de wortels al gegroeid zijn; soms hebben ze de hele schaal volgegroeid zonder dat je het echt in de gaten hebt. Als je even laat weten om wat voor bonsai het gaat kan ik je wat meer tips geven (mijn vriend is bonsaikweker, erg handig :) )

Een plant die teveel water krijgt laat zijn blaadjes ook vallen. Elke dag water is niet nodig. Laat hem even wat droger. ALs de wortels inmiddels aan het rotten zijn door het teveel aan water, is verpotten in schone aarde de beste oplossing.

Zeker met dit weer goed water geven maar zorg ervoor dat het overtollige water goed doorloopt en dat het gat onderaan de pot dus niet verstopt is. Je schrijft dat je elke dag voeding geeft. Dit is funest voor welke plant dan ook! Je verbrandt hierdoor de wortels. Probeer je Bonsai 'door' te spoelen' door hem een dag of twee veel water te geven en goed door laten lopen. Een paar keer herhalen. Verpotten met 'gewone' Bonsai-aarde is geen optie want hier zit ook weer voding in. Je zou hem met Bonsaikorrels kunnen verpotten. Dit is vokomen steriel en vrij van alle meststoffen. Succes! Toegevoegd na 1 minuut: voding=voeding

De meeste bonsai boompjes kun je beter 1x in de week dompelen ipv water geven.En de rest van de week alleen de blaadjes lichtjes sproeien

Bronnen:
http://www.lodderbonsai.nl/enjoybonsai/dut...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100