Mijn zwager woont nog thuis kan die zonder medehuurder zijn na overlijding van mijn schoonmoeder blijven wonen in het huis met een uitkering?.

Toegevoegd na 5 dagen:
Ik woon in ijsselmonde en mijn schoonmoeder heeft beginnende alzheimer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee helaas. Ik heb vaker van vergelijkbare gevallen gehoord en de woningcorporatie in die gevallen was keihard. Beste kan je zwager direct contact opnemen met de woningbouw om afspraken hieromtrent te maken. Wellicht maken ze een uitzondering (laat dit zwart op wit zetten!). Leeft je schoonmoeder nog, dan kan hij zich misschien nog bij laten schrijven als medehuurder.

Dat kan alleen de verhuurder je vertellen, hangt van veel dingen af. Woningbouwverenigingen hebben hier vaak verschillende regels voor. Is het bv een groot huis waar hij dan alleen in woont, is er veel vraag naar woningen. Dus even contact opnemen met de verhuurder.

Dit schrijft de Dienst Wonen Zorg en Samenleving van de gemeente Amsterdam erover: Kinderen en andere inwoners Zijn er kinderen of andere inwoners op de woning achtergebleven, dan moet u de woning leegmelden. De achtergebleven inwoners kunnen alleen op de woning blijven indien u ze via het meldings-/voordrachtsformulier voordraagt en zij voldoen aan de vereisten voor een huisvestingsvergunning(www.wzs.amsterdam.nl/­pro/­verhuren_verkopen/­melden_en_verhuren/­eisen_aan_huurders).

Bronnen:
www.wzs.amsterdam.nl/pro/verhuren.../achte...

Rosalie, jij woont in Vlaanderen en je krijgt hier vaak antwoorden van Nederlanders en hoe het is geregeld in Nederland. Het is heel goed mogelijk dat het in Belgie anders is dan in NL. In het algemeen zal gelden dat het niet zomaar kan, tenzij hij is ingeschreven als medehuurder. En dan zal ook naar het inkomen worden gekeken. Jij schrijft dat hij een uitkering heeft. Misschien woont jouw schoonmoeder te duur voor zijn inkomen. Dat zal dan ook een struikelblok kunnen zijn. Vraag het na bij de eigenaar of de woningbouwvereniging. Die kunnen je goed hierover voorlichten.

Nee. Uw zwager is geen contractpartij voor de verhuurder en zal dan het huis moeten verlaten. Dien z.s.m. samen met de hoofdhuurder (schoonmoeder) een schriftelijk verzoek tot medehuurderschap in bij de verhuurder. Wordt het toegewezen, dan is probleem opgelost. Toegevoegd na 2 minuten: Aannemende dat schoonmoeder nog leeft, dat kon ik echter niet 100% zeker uit de vraag opmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100