Hoe heet dit vogeltje hij is groter dan een winterkoninkje. maar te grote van een kanarie ?

de naam

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk inderdaad, zoals eddijst al aangaf, dat het een graspieper is. Hier onder een foto, en leuk, ook het geluid van dit vogeltje. http://www.birdphoto.nl/vogels/Graspieper.htm

Dit lijkt me een vrij jonge vrouwtjesmerel.

Hoewel het inderdaad erg aaneen winterkoninkje doet denken vanuit die hoek, denk ik dat het ook wel eens een jonge merel zou kunnen zijn. De snaveltjes zijn verschillend natuurlijk, maar de foto is ook wat onscherp. De kleuren op het veerpatroon echter doen me er wel sterk aan denken. Natuurlijk zijn er meerdere soorten winterkoninkjes, maar in Nederland hebben we bij mijn weten alleen die hele kleintjes (centimeter of tien). Misschien kan een echte vogelkenner je verder helpen ?

een roodborstje (vr) ?

Naar mijn idee inderdaad een roodborstje.

vrouwtje van een roodborstje

Ik hou het even bij de brilgrasmus. Het lange dunne spitse snaveltje kijkt er erg veel op, ook de stand van de staart en het model. Een winterkoninkje is het zeker niet, die heeft een wipstaartje en is kleiner. Jonge merels zijn groter en hebben een andere snavel. Toegevoegd na 8 minuten: Waarschijnlijk is het de graspieper, lijkt veel op de vorige maar het lichte vlekje rond zijn oog klopt dan beter. Foto is niet helemaal scherp, dus is het nogal moeilijk te zien.

het is een mus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100