Wat kun je doen tegen vliegen?

Ik woon in een buitengebied en heb behoorlijk last van (gewone) huisvliegen. Zowel buiten als binnen. Heeft iemand een idee hoe je deze beesten preventief kunt aanpakken (doodslaan kan ik zelf ook wel...).

Weet jij het antwoord?

/2500

Behalve horren voor de ramen en de deuren dicht houden ; eigenlijk niks. Vliegen zitten overal en komen overal, en ze komen niet zozeer op dingen in het huis af die je dan kunt opruimen ofzo ; zelfs in een leeg huis komen vliegen. Verder zijn er weinig diervriendelijke methoden om vliegen uit de buurt te houden. Gif (niet mijn eerste keus) en van die ouderwetse kleefstrips helpen ook wel de overlast te beperken, alsmede blauw licht. (binnen en buiten). Net als alle insecten worden ook vliegen sterk aangetrokken door de geur van zeep en parfum. Maar ook van afval en vuilnis ; hou die dus zeker uit de buurt van je erf en uit je huis, en dan maar duimen dat de buren geen openstaande kliko hebben precies tegen jouw schutting aan. Ook (boerderij) dieren in de directe omgeving hebben een grote aantrekkingskracht op vliegen, dus ook dat is een oorzaak die je heel moeilijk zelf kunt aanpakken. Je kunt er in elk geval voor proberen te zorgen dat er in huis en eigen tuin geen plaatsen zijn voor de vliegen om eitjes in te leggen. Als het werkelijk zwart ziet van de vliegen, ligt er naar alle waarschijnlijkheid ergens een kadaver in de buurt. Maar alles bij elkaar is vliegen toch één van de minder aangename geneugten van het platteland, en kun je er zeker buitenshuis weinig aan doen, en alleen maar proberen ze buiten te houden. Het is het ene jaar ook beduidend erger dan het andere. Dit is vermoedelijk weer echt zo'n vliegenjaar.

Tegen de vliegen buiten kun je weinig doen, tenzij er een aanwijsbare reden is waarom er zoveel vliegen in de omgeving van jou huis zijn (bijv. een mesthoop in de buurt). Dus ga op onderzoek uit en als je iets vindt, moet je kijken of de verantwoordelijke persoon/bedrijf misschien iets aan het probleem kan doen. Binnen kun je wel iets ondernemen: *Plaats horregaas voor open ramen, plaats een hordeur voor de buitendeur (bij de bouwmarkt kant en klaar te koop) *Zet het en der een paar vleesetende planten neer. En tot slot een oud huismiddeltje uit "oma weet raad": *Prik wat gaatjes in de deksel van een glazen potje. Doe in het potje wat azijn, suiker en warm water. Én weg zijn de vliegen!

Een campingtip maar ook thuis goed te doen: hang plastic zakjes met water gevuld op strategische plaatsen waar de zon er op valt en de wind erbij kan.. Wij hangen ze bijv. op de camping gewoon aan de luifel en thuis aan de bomen vlak bij het terras.. Op de een of ander manier hebben vliegende beesten daar een hekel aan en blijven echt weg!

Wanneer ik eht last van vliegen heb. Want dit gebeurd ook midden in de stad. Dan plaats ik maar weer eens die mooie blauw/paarse lamp met die eletrocutiestaafjes er omheen. Niet de meest diervriendelijke oplossing. Maar wel erg efficiënt...

Ik heb ook ontzettende last van vliegen. Erg iritand maar ik heb een tip van iemand gekregen die ik vanmiddag ga uitproberen. Dit is de aanschaf van een zogenaamde vleesetende plant. Die kan je gewoon bij de gemiddelde planten gigant kopen en is erg effectief om de vliegenpopulatie te decimeren. Ik raad aan de venus vliegenval erg mooie plant is de bekendste en is ook erg effectief.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Venus_vliegenvanger

Wat ook wel wil helpen is oude CD tjes aan een touwtje ophangen op plekken waar de zon schijnt. Door de lichtflitsen schrikken de vliegen, en verdwijnen.

En als het nou écht te erg wordt, dagelijks even vliegen vangen met de stofzuiger. Niet al te aardig, maar wel zonder enge chemische middelen

Hou vliegen buitenshuis. Pak een diepvrieszakje en vul dat voor de helft met koud water, maak het goed dicht met een touwtje. Een hang dit in het deurkozijn waar de vliegen binnen komen. De vliegen kijken niet recht vooruit, maar schuin ze hebben dan breedbeeld. En zo komen ze niet naar binnen. Het werkt echt.

Bronnen:
Oma weet raad

Hallo, als je ruimte zat hebt kun je walnotenboom planten of een vlier. de boeren deden dit vroeger ook al om insecten,dus ook vliegen, op eenafstand te houden. Verder voor biinen vliegen houden ook niet van Basilicum, voral als je de bladeren af en toe een beetje fijn wrijft. zo zijn er nog wel meer middeltjes uit de vroegere tijd, en met gebruikmaking van kruiden i.p.v. insecticiden. kijk maar eens op www.hetkruidenatelier.n succes Pieter

Bronnen:
www.hetkruidenatelier.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100