Hoe raak ik een wespennest kwijt?

In de doorloop van de keuken naar buiten heeft, achter een verlaagd plafond, een wespenkolonie zich thuis gemaakt. Hoe kan ik die effectief kwijt raken zonder te veel gestoken te worden?

Gemeente heeft aangegeven geen tijd te hebben vanwege vakantie, en imkers doen alleen bijen.. Ik wil best zelf aan het knutselen, ALS het werkt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk eens op onderstaande website. Veel tips over dergelijke problemen. Denk wel om je veiligheid he! Succes

Bronnen:
http://www.ronwubs.nl/wespenbestrijding/ti...

Schakel een professioneel verdelgingsbedrijf in. Toen ik buiten aan de dakgoot een wespennest had, belde ik ook de gemeente. Die verwezen me meteen door naar een gespecialiseerd bedrijf. Doen ze niet meer zelf.

De brandweer bellen ... tenzij je dat onder "gemeente" plaatst.

Er bestaat wespenspray! Tik wespenspray op google en je ziet ut...

Niet zelf in de weer gaan, wespen kunnen erg agressief worden en voor je het weet heb je een zwerm achter je aan. Laat dit doen door een professionele ongediertebestrijder, je vindt ze in de Gouden- of telefoongids en anders op internet. Zij kunnen het nest professioneel weghalen in z'n geheel, zodat je zeker weet dat ze ook niet meer terug zullen komen.

Nooit proberen zelf dat wespennest weg te halen! Bel een gespecialiseerd bedrijf en vraag of zij dat willen doen. Vooral als het gevaarlijk is voor kinderen (ik heb ooit een wespennest vlak bij de kinderkamer gehad) zullen ze proberen nog de zelfde dag in actie te komen. Zeker op dit moment van het jaar geldt: hoe eerder je erbij bent hoe beter. Als je nog 2 weken wacht is het wespennest 2x zo groot, en de wespen 2x zo aggressief!

ik heb gisteren nog een verdelgings bedrijf hier gehad. 49 euro wespen weg. ik zou zelf niet gaan kloten. zo een verdelger is binnen 24 beschikbaar.

Bronnen:
http://lmgtfy.com/?q=ongediertebestrijding

Als het nest klein is en je niet teveel last hebt van de wespen, kun je het laten zitten. Volgend voorjaar goed kijken of ze zich niet opnieuw vestigen. Ik had dat een paar jaar geleden. Er zat een wespennest bij de dakgoot. Heel af en toe kwam er een wesp naar binnen, op zolder. Ik heb twee maanden lang ongeveer twee dode wespen per week moeten oprapen. Verder had ik er geen last van. Ik heb het nest dus laten zitten; het is nooit meer teruggekomen. Ik zou zeker niet zelf dingen gaan ondernemen. De wespen zijn in de meerderheid! Als wespen agressief worden, worden ze ook echt agressief. Voor de meeste mensen zijn drie of vier steken niet zo erg. Maar als jij toevallig een wespenstekenallergie hebt, kunnen die paar steken al dodelijk zijn. Een ander probleem is, dat bij een wespensteek geurstoffen vrijkomen. Die geurstoffen zorgen ervoor dat alle andere wespen een onbedwingbare lust krijgen om in diezelfde buurt ook te gaan steken. Dan zal het dus niet bij drie of vier steken blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100