Douche afvoer putje verstopt !

Welk middel of waarmee kom ik van een verstopte afvoerput af ? Het is mij bekend,dat het met korrels gaat,maar de gaatjes van de afvoerput zijn nogal klein en het zit vast,want er is geen mogelijkheid om het op te tillen. Het liefst dus een vloeibare oplossing. Merk,waar te koop ?

Weet jij het antwoord?

/2500

je zou het eerst eens met een z.g. ontstopper kunnen proberen...

Je kan maar beter geen ontstoppingskorrels gebruiken. Als de korrels de verstopping niet in één keer verhelpen dan wordt het een soort blok beton en ben je nog verder van huis. Inderdaad een paar flinke scheppen soda kunnen helpen als je dat naspoelt met heet water. Het kan ook helpen om azijn in het putje te laten weken. Als het met vloeibare onstoppers allemaal niet werkt moet je toch proberen het doucheputje los te krijgen, misschien met een schroevendraaier in een gaatje en het er zo uit proberen te krijgen. Bij de doe-het-zelf winkels kan je dan een onstoppingsveer halen om de afvoer mee door te prikken. PS. pas op de je niet verschillende ontstoppingsmiddelen/schoonmaakmiddelen in het doucheputje gooit. Je kan dan gevaarlijke chemische reacties krijgen.

Vloeibare ontstopper van de gamma ± 3,95. Wekt echt fantastisch goed . succes

Het is aan te raden om eerst de deksel van de douche put proberen te verwijderen. voordat u te werk gaat met een ontstopping spiraal of ontstopping middel. Het beste is om de afvoer leiding door te steken met een ontstoppings spiraal (zie link). Dit veroorzaakt de minste schade aan de buizen. Mocht dit geen oplossing bieden dan kunt u nog altijd overgaan op chemicalien (ontstoppings middelen) Gebruik hier voor geen korrels zoals caustic soda, deze werken alleen met kokend water en dat wordt knoeien als u het in het buisje wilt doen. En als er water in de buis zit dan is het mogenlijk dat de caustic soda parels door het koude water weer terug gaan naar vaste vorm. en dus een groter probleem veroorzaken. Aan te raden is om dan over te stappen op vloeibare onstopper. Hier zijn vele varianten in, maar mijn ervaring is om niet de goedkopere producten te gebruiken. Deze hebben een te licht dosis oplosmiddelen er in zitten waardoor deze alleen licht verstoppingen kan oplossen. Ik zelf gebruik dan altijd super ontstopper, deze is op zwavelzuur basis (die haal ik trouwens ook bij onderstaande winkel) en lost alle biolochisch afbreekbare deeltjes op. In u geval lost deze ook de haren op. En alle niet biologische , zoals PVC, koper, rubber, RVS, plastic, teflon, tast hij niet aan. Dit product kan je ook perfect gebruiken ter preventie van verstoppingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100