hoe krijg ik extra grote spinnen weg?

ik ben niet perse bang voor spinnen, maar dit is wel even wat anders, ze komen uit het gootje van mijn bad (!!!) en blijven dan in de badkuip zitten het lijfje is zo een cm dik en als je een rondje zou trekken om waar de poten staan heb je een diameter van 7 cm, ook echt van die dikke harige poten. hoe krijg ik deze afschuwelijke beesten weg?!
de eerste keer had mijn moeder er gewoon een geplet en weggegooid, maar zij is er lang niet altijd, en nu zit er weer 1! (misschien familie?) ik heb nu het putje afgesloten,nadat ik hem heb weggespoeld met water.

Hoe krijg ik deze beesten weg??? ze komen dus uit het putje van de het bad, en klimmen er dan niet verder (te glad) (ik heb verder niks tegen gewone spinnen, maar dit gaat me te ver)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb het ook niet op die griezels, maar het zijn nuttige dieren, dus doodmaken vind ik nergens voor nodig. zet er een glas overheen, en schuif er een ansichtkaart oid onder. vervolgens mag hij buiten spelen. je moet jezelf wel even overwinnen, maar kom op! :)

Misschien is dit wat? : http://www.spinnenvanger.nl

lieve denkerin , maak ze alsjeblieft NOOIT dood. Ze behoren bij de meest ingenieuze dieren . Ze hebben 8 poten en 8 ellebogen . Daar lopen ze zo prachtig soepel mee . Wat je moet doen is het volgende : koop zo'n plastic ,transparante "bus" met jodekoeken . Eerst de koeken zelf op eten , en dan die ronde transparante doos over de spin zetten . Dan 'n stevig papiertje tussen het bad en de bus schuiven , en de bus met de spin erin naar buiten brengen . Als je dat doet met alle spinnen die in de weg zitten , kom je later in de hemel. En in de hemel krijg je dan 'n kusje van mij .

Alle hoeken en kieren bij de ramen en deuren inspuiten met olie. Daar kunnen ze niet tegen. Kan uit ervaring spreken.

Ik denk dat het gaat om de grijze huisspin (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Grijze_huisspin ). Ik vermoed dat ze per ongeluk in het bad terecht gekomen zijn, er niet uit kunnen klimmen (te glad, zoals je al zegt), en dan maar gaan schuilen in dat gootje, lekker vochtig, donker en rustig en in elk geval een plek waar ze houvast hebben. Je zou iets kunnen maken waardoor ze uit bad kunnen klimmen (handdoek 's nachts over de rand hangen, zo dat ie bij dat putje komt), dan maken ze zichzelf wel uit de voetjes. En bedenk: een spin is huisgeluk :-) Al was het maar omdat ze ook muggen en dergelijke vangt.

electrische vliegenvanger. Als je ze 1 x aanraakt daarmee raken ze bewusteloos kun je hem zo naar buiten gooien.

Ik snap de reacties dat spinnen zulke geweldige dieren zijn, mooi en nuttig bovendien. Aan de andere kant, muggen en vliegen mag je wel doodslaan (of aan je spin voeren) dus waarom een spin niet? Ten eerste: voorkomen is beter dan genezen. Toen we in ons (vochtige) nieuwbouwhuis trokken wemelde het van de spinnen. Na drie jaar spinnen vangen en overal horren maken hebben we nu nog maar heel zelden (gemiddeld eens per jaar) last van grotere spinnen. Het idee hierachter is: spinnen eten vliegen en muggen, haal de prooidieren weg en de spin verdwijnt vanzelf. Maar nu je ze eenmaal hebt is de logische vraag: hoe krijg ik ze weg? In het bad kun je ze natuurlijk eerst flink natspuiten met de douchekop. Ze gaan dan nergens meer heen zodat je ze goed plat kunt slaan. Een andere optie is de stofzuiger, maar alleen als je een klepje hebt want anders kruipen ze er zo weer uit. Ook is het spinvriendelijker om ze dan eerst dood te meppen. Als je op zoek gaat naar een bestrijdingsmiddel kom je van een koude kermis thuis. Verdelgen met gif is verboden en strafbaar want de spin is een beschermde diersoort. Dat is vastgelegd in de Flora en Fauna wet. “Handmatig weghalen bijv. een ragebol is wel toegestaan onder de noemer mechanische bestrijding”. Je mag natuurlijk wel altijd je afvoerputje schoonmaken met chloor ;)

Volgens mij bedoel je de trechterspin. Ze zijn voornamelijk te vinden op de grond en kunnen vrij hard rennen. En ze zijn verschrikkelijk eng voor een ieder die bang is voor spinnen. Ik begrijp maar al te goed dat je ze weg wilt hebben. Ik heb begrepen dat deze spinnen een geduchte vijand hebben: de hooiwagen-spin. Voor ons oogt de hooiwagen onschuldig, klein en miezerig. Maar onder spinnen zijn ze berucht, ze zijn heel giftig. Niet voor mensen trouwens want ze kunnen onze huid niet doorboren. Maar de tip is dus: laat de hooiwagens in je huis zitten, zij jagen alle andere spinnen weg.

even de spinnetjes afspoelen met water, maar dan wel heet water!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100