Waarom gebruikt men een gootsteenmatje?

Ik zie het nu er niet zo in. Ik heb bijvoorbeeld nooit serviesgoed welke ik erin laat liggen. De gootsteen wordt nat en vuil omdat erin afgespoeld wordt.

Toegevoegd na 29 seconden:
nu = nut

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou me nog voor kunnen stellen dat je bang bent dat je je serviesgoed breekt als je afwast in een stenen gootsteen, of dat je een hekel hebt aan het tikkende geluid van steen, glas of metaal op steen bij het afwassen.

Het is dus voor mensen die wel hun serviesgoed in de gootsteen laat liggen.

Een gootsteenmatje heeft vooral nut als je een stenen wasbak hebt (in oude keukens zag je ze nog wel eens, maar het schijnt ook weer in de mode te komen). Het ding beschermt dan niet alleen je serviesgoed als je dat er in zit voor het afwassen, maar ook de wasbak tegen krassen en stoten.

Ik heb het nooit gebruikt, moet je ook allemaal maar schoonmaken. Nutteloos. In dezelfde categorie als doppen voor de gaspitten, ook zinloos. Als overtrekjes voor het theedoekenrek. En zo zijn er nog meer zinloze dingen in huishoudens. Als je het niet gebruikt, of ziet zitten, weg ermee. Laat je al die onzin niet aanpraten. Je kan wel bezig blijven.

ik gebruik mijn gootsteen matje om boven op de vaat in de vaarwasser te leggen, zo blijven plastic bekers en schaaltjes op hun plaats

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100