Waarom is een trekschakelaar veiliger dan een contrastekker?

Momenteel heb ik de wasmachine rechtstreeks met de trekschakelaar verbonden, maar omdat het snoer te kort is, staat deze strak gespannen. Geen ideale situatie. De leverancier wil deze wel vervangen voor een contra-stekkersysteem, er zijn namelijk geen langere snoeren voor deze wasmachine. Dat laatste zou ik dan moeten regelen door een erkende electricien. Volgens de leverancier is de contrastekker ook wel veilig, maar op internet staan veel berichten die dat bestrijden. Mijn vraag: wat maakt een trekschakelaar veiliger dan de contrastekker. Bij beide is toch de mogelijkheid er dat waterdamp binnen kan dringen? Niks is toch 100% waterdicht of vergis ik me? En misschien een puntje terzijde: wat schatten jullie in dat de kosten zijn van het aanleggen van een langer snoer door een electricien?

Weet jij het antwoord?

/2500

De beste en veiligste manier is gewoon dat de leverancier van de wasmachine er gewoon een snoer uit één stuk aanzet en het huidige snoer verwijderd.Rechtstreeks van de wasmachine naar de trekschakelaar."De leverancier wil deze wel vervangen voor een contra-stekkersysteem, er zijn namelijk geen langere snoeren voor deze wasmachine"dit is volkomen flauwekul als hij dit beweert.Er is gewoon snoer te koop met aders van 4 x 1,5 mm of 3 x 1,5 mm (afhankelijk van de eisen die in gemeente gelden) op de rol.Het is in mijn ogen gewoon luiigheid van de leverancier.Want een stekker met contrastekker is levensgevaarlijk voor in de badkamer. Toegevoegd na 4 minuten: En de trekschakelaar is het meest waterdichter dan de combinatie van stekkers.

Zie vorige reactie. Bij bouwmarkten zijn geaarde en veilige snoeren te koop in elke gewensde lengte. Voor zekerheid neem contact op met je electriciteits bedrijf of tech dienst van je verhuurder. Voor instaleren benader instalatie bedrijf.

hier staat een goeie korte uitleg over elektra in de badkamer: http://www.karwei.nl/advies-en-inspiratie/elektriciteit-badkamer/ Zonder aardlekschakelaar geen elektra in de badkamer met als uitzondering een wasmachine trekschakelaar. Stekkers mogen dus niet als er geen aardlekschakelaar op deze groep zit. Dat zou je goed moeten kunnen zien in de meterkast. Als de installatie niet recent is veranderd kan je ervan uitgaan dat er op de wasmachinegroep geen aardlekschakelaar zit en dat stekkers dus niet mogen. Is er wel een aardlekschakelaar, dan zijn stekkers zeer waarschijnlijk geen probleem. (contrastekker mag niet met water in contact kunnen komen) Het snoer vervangen voor een langer snoer is een klusje van max. 30 minuten (ligt eraan of je overal makkelijk bij kunt) Mag dus niet al te veel kosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100