wat zijn je rechten nog als huurder?

De woningbouw is gaan renoveren en met 5 werkdagen zou alles af zijn.
Huis is opgeleverd, maar er mankeren enorm veel punten aan de renovatie.
Nu zou dit binnen 14 dagen opgelost worden.
Er zijn maar een paar van de punten gedaan, de rest moet nog, maar de tijd is verstreken.
Inmiddels zijn we al 3 weken verder en niemand die luistert.
Wat kan je dan als huurder nog doen?
Wat zijn je rechten?
En hoe kan je dit gaan aanpakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe ernstig is het? (als je wil kan je dan een paar voorbeelden geven) Als het ernstige gebreken zijn kan je een huurverlaging aanvragen http://www.huurders.info/?id=1399 maar ook deze lijst kunnen bij de verlaging naar 40% horen: http://www.huurders.info/?id=309

Het beste is om een aangetekende brief te sturen waarin je al je klachten vermeldt. Vertel in die brief dat je verwacht dat de woningbouw binnen een maand de gebreken komt oplossen. Doen ze dit niet, dan mag je per maand (tot het opgelost is) een deel van de huur achterhouden. Voor meer informatie kun je hiervoor terecht bij de Huurcommissie. Zij kunnen vaak ook bemiddelen.

Allereerst idd een aangetekende brief met daarin jullie bevindingen en de vermelding dat je de woningbouwvereniging in gebreke stelt. Stel in de brief een termijn waarbinnen je een reactie verwacht. Maak in de brief ook duidelijk dat je, als je binnen de gestelde termijn geen reactie krijgt, dat je de woningbouwvereniging aansprakelijke gaat stellen voor het niet nakomen van hun verplichtingen. Mocht dit idd zo zijn, dan rechtsbijstand inschakelen. Ik zou toch de huur doorbetalen, zo laat je immers zien dat jij een goed huurder bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100