Kan plantenvoeding slecht zijn voor bepaalde planten?

Één van mijn planten (een jong, kwetsbaar plantje) is opeens bijna dood, een paar dagen nadat ik voor het eerst plantenvoeding had gegeven.
Kan dat komen door die plantenvoeding of zou het toeval zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Plantenvoeding kan kwaad. Als de concentratie te hoog is (Stel je geeft het puur) dan kan een plant daar zeker schade van oplopen. De kans is echter groot dat je het plantje een keer bent vergeten op tijd water te geven, waardoor de wortsels zijn uitgedroogd (Staat het potje op de verwarming?). Zeker jonge planten kunnen hier slecht tegen, en bij water geven gaan de wortels rotten wat bij zaailingen onherroepelijk de dood betekent.

Bij plantenvoeding is het van belang, dat je je aan de voorgeschreven dosering houdt. Je moet de voeding mengen met water, alvorens je het bij de plant giet. Zorg er van tevoren voor dat de voeding dan ook goed gemengd is met het water. Plant kan bij een te hoge dosering inderdaad schade oplopen of zelfs het loodje leggen.

Plantenvoeding bestaat uit zouten, krijgt een plant teveel van deze zouten, dan trekken deze zouten het vocht uit het plantje zelf, ( osmose verschijnsel) we noemen dat 'verbranden'. Het is verstandig altijd een organische mest te gebruiken en geen kunstmest, dan is de kans op verbranding veel kleiner, zeker bij jonge plantjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100