Wanneer krijg je te horen of je wel of niet de huurwoning aangewezen krijgt?

Ik heb afgelopen week gereageerd op een woning en de reageertermijn is om 12 uur vanmiddag afgelopen. Als ik nu inlog staat er bij de reactie dat ik dan op positie 51 sta en "De woning is aangeboden". Krijg ik dan ook te horen wanneer ik hiervoor definitief ben afgewezen of niet? En op welke termijn kan ik zoiets verwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, als het goed is krijg je niet te horen dat je definitief bent afgewezen. Normaliter werkt het zo dat je kunt kijken op internet, na inloggen, op welke plaats je geeindigd bent. Mocht je wel de uitverkorene zijn, dan pas neemt de woningbouw contact met je op. De reden is waarschijnlijk dat er meestal erg veel wordt gereageerd op een aangeboden woning. Als de woningbouw iedereen persoonlijk moet laten weten dat men niet uitgekozen is, zijn ze daar gewoon een hele tijd mee bezig. Vandaar dus deze manier. "De woning is aangeboden" houdt in dat de woning is aangeboden aan degene die het hoogst in de lijst stond. Wijst hij/zij de woning af, gaan ze door naar nummer 2 enz.

Meestal krijg je niets te horen als je niet degene bent die de woning is toegewezen. Maar een telefoontje eraan wagen morgen geeft meer duidelijkheid.

Je inschrijftermijn geldt voor een aantal punten. Op elke woning waarj e binnen de termijn op reageert kom je in de rij met anderen die gereageerd hebben. Degene met de meeste punten (langste wachttijd en/of urgentie) krijgt de woning toegewezen. In dit geval zijn er dus 50 mensen die meer punten hebben dan jij. Blijf kijken, blijf reageren. Maar calculeer in dat het soms heel lang kan duren. Jaren zelfs...helaas...

Pas als men bij de 1e tien kandidaten zit krijgt men een uitnodiging om de woning te bezichtigen. (in sommige gevallen 15) Aan de hand van het ingevulde zoekprofiel en de controle daarop, spuwt de computer het resultaat daarvan uit. Bij woonversnellers gebeurt dat handmatig. Toch kan het gebeuren dat men dichtbij die 10 zit en toch in de prijzen kan vallen als andere kandidaten niet aan de voorwaarden voldoen. (inkomeneis, gezinssamenstelling of medische urgentie) Men krijgt geen bericht van afwijzing, alleen als men nummer 1 is en niet aan de voorwaarden voldoet. PS: LET OOK OP DE NIEUWE EUROPESE REGELS- MBT DE INKOMENEIS VOOR SOCIALE HUURWONINGEN. (MIV 01-01-2011)

Bronnen:
http://www.woningnet.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100