hoe werkt een zonneboiler en is het mogelijk zelf iets te maken met ongeveer hetzelfde effect

om warm water te produceren ben je veel geld kwijt en het is ook nog eens slecht voor het millieu

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan zwarte zakken die vol water kunnen worden opgehangen. Wanneer de zon hier dus op schijnt kun je makkelijk, goedkoop en milieuvriendelijk warm water produceren. Deze zakken zijn te koop bij campingwinkels.

Als je op het platteland woont: Neem een oliedrum, wikkel aan de buitenkant een tuinslang, dan heb je een heetwatergenerator. Je zou het nog meer sofie kunnen maken, maar dan kan je toch beter een zonneboiler kopen.

Vroeger bij het wildkamperen hadden we altijd een grote zwarte jerrycan vol water in de zon hangen. Prima temperatuurtje voor de afwas! Even een middagje creatief met tuinslang en een stuk of 10 van die dingen, en je hebt een aardig systeempje, lijkt me :)

Een zonneboiler werkt als volgt: je hebt een groot voorraadvat met koud water. Hier loopt in een spiraalvorm een leidingnet door. Door deze leidingen loopt het water dat rondgepompt wordt door de zonnecollector op het dak. Bij zonnig weer (vorstbeveiliging) gaat de pomp draaien en pompt het water door de collector die dit water verwarmt. Dit water geeft zijn warmte weer af aan het tapwater dat in het voorraadvat zit. Zoiets kun je dus ook zelf maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100