Bestaat er een pan, waar je aardappel/groente en vlees tegelijk kan bereiden?

Is dat ook handig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan met een stoompan of pizzapan. Ik vind het wel handig.

Ja hoor, dat kan in elke pan ; men noemt dat ook met een koekenpan of wok. Maar dat bedoel je natuurlijk niet. Wel zijn er stoompannen waarin je aardappels en groente tegelijk kunt maken (en dat gaat uitstekend, vooral met harde groente), maar voor vlees is het dan eigenlijk niet zo geschikt. Dat kun je toch beter in een separate pan of de oven doen. Vlees (bakken, braden) en aardappels of groente (koken, stomen) gaat eigenlijk niet in één pan. Daarvoor verschilt de bereidingswijze teveel. Je kunt niet in 1 pan in water EN in olie bereiden.

Jazeker, buiten de gewone pan is er nog een slowcooker of een tajine. Dit is heel handig en erg lekker.

Dit kan in elke pan wel, doe ik regelmatig in de wok of hapjes pan. Groentepakket, stukjes kip en van die ronde aardappeltjes, lekker en snel klaar :)

In een snelkookpan bijv. Je krijgt dan alleen geen gebraden vlees, maar gaargekookt en dat is gekruid ook erg lekker. Goulash kan je overigens wel eerst aanbraden in olie in de snelkookpan. Zachtjes aanbraden en dan uien,knoflook, paprika en aardappelstukken erbij. Paprikapoeder erover, goed vermengen en 5 min. zachtjes bakken. Tomaten met sap erbij, majoraan erover en dan 1/4 l. heet water erbij. De pan sluiten, het vuur hoog draaien en als het tweede ringetje v.d. drukregelaar omhoog komt, gaat de kooktijd in en zet je het gas lager. Het tweede ringetje moet wel steeds zichtbaar blijven tijens het koken. na 20 min. is alles gaar.

Als je Tellsell moet geloven wel, die showen zo'n soort pan nog al eens

Als je altijd soep wilt eten gaat dat prima (snelkookpan, stapelpan, wok), maar veel dingen zijn gewoon lekkerder als je ze op een specifieke manier klaarmaakt.

Enkele decennia geleden werd de 'hapjespan' uitgevonden, een uit de kluiten gewassen koekenpan met een hogere rand en met deksel. Zo'n pan is ideaal om allerlei lekkere gerechten in te bereiden als je maar één warmtebron tot je beschikking hebt. Het eerste verdiend is natuurlijk om gebruik te maken van kant-en-klaar vlees, zoals rookworst, spekblokjes en macaronivlees maar je kunt bijvoorbeeld ook een rollade eerst braden waarvan je later plakken kunt snijden, die je al dan niet op het laatst nog even meewarmt. Een gewone grote koekenpan met een passend deksel werkt trouwens ook prima. Voorbeeld, een simpel stoofpotje: 6 à 8 aardappelen 250 à 350 g gesneden witte kool 75 à 100 g in stukjes gesneden varkensvlees 25 g boter een theelepel kerrie zout en peper Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in de pan. Braad hierin, al roerend, de stukjes varkensvlees lichtbruin. Temper het vuur en voeg de aardappelen, de kool en wat kerrie, peper en zout toe. Sluit de pan en laat alles op een laag vuurtje gaar stoven in 20 à 25 minuten. Maak de stoofpot tenslotte af met nog wat peper, zout en kerrie.

Deze pannen gebruiken wij al ca. 25 jaar. Ze worden op een party gedemonstreerd en verkocht. Het merk is AMC en het bedrijf zit in s'Hertogenbosch. We gebruiken ze nog steeds met veel plezier en er zit een levenslange garantie op. Koken zonder water en vlees braden zonder boter. En inderdaad kunnen b.v. aardappelen en groenten tegelijk in de pan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100