Wij zijn op zoek naar een nieuwe locatie om te wonen en daar zouden we graag een kelder bij laten plaatsen.

Nu zijn de kosten voor een kelder al duur genoeg maar als dat in grondwater komt wordt het veel duurder.Nu zou ik graag de hoogte van het grondwater van een perceel willen achterhalen voordat we zijn gaan kijken. Is daar een mogelijkheid voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het schijnt met Google Earth mogelijk te zijn, om te zien hoeveel meter onder of boven ANP een plek is. Weet zelf niet waar precies die optie zit, maar het kan wel.

Kijk eens eerst naar de link hieronder. Daarna ben ik heel benieuwd of je plan dan nog doorzet. Een grondwaterpeilmeting kun je door gespecialiseerde bedrijven laten doen, zoals www.bam.nl, maar die is niet 123-klaar, het peil kan variëren.

Bronnen:
http://alturl.com/rtjt

Kijk hier is een beetje rond, er zal vast wel iets zijn met een kelder.

Bronnen:
http://www.funda.nl/woningaanbod/koop/Zoek...

de kosten van een kelder kunnen heel erg mee vallen als je een prefab-kelder laat plaatsen.

Het grondwaterpeil verander je weinig aan. Bovendien heb je ook nog met het stijgen en dalen van de rivieren te maken en met de val van regen/sneeuw/hagel. Het is niet erg moeilijk om met een fikse regenbui, zoals een week terug de kelder vol water te krijgen. Daarbij moet je inderdaad rekening houden met het feit op welke NAP hoogte je zit. Want hoe lager je zit, des te dichter zit je op het grondwater... Daarbij moet je ook nog kijken hoe de afwatering van de gemeente is. Want als deze slecht is dan kun je er bijna van uit gaan dat het grondwaterpeil niet zo heel ver onder het grondoppervlak zit... Dus je moet of op een plaats gaan zitten waar je erg ver van een rivier af zit en voldoende boven NAP. Of je moet ergens iets kopen, waar al een kelder in zit...