Stel: Wij kopen een huis, maar dat KAN (snel) gesloopt worden, wat zijn de gevolgen?

We kunnen een heel leuk huisje kopen, alleen het staat al meer dan 12 jaar op de slooplijst. Voor zover het erna uitziet kan dat echt nog jaren duren voordat het plat gaat. er werd zelfs gesproken van 10+jaar!

Hier zijn ze tegenwoordig dus niet meer echt aan het slopen en bouwen. We hebben meer dan 8 bouwgronden die eerst vol moeten. Dan pas zal er weer gesloopt worden.

Nu hebben we een huisje gezien die te koop staat. Die willen we wel.. Maar stel dat die 10 jaar ineens naar 1 jaar gaat. Wat gebeurt er dan? Komt de gemeente met een soort van vergoeding (zoals mijn moeder had, maar die huurt) Of is dat het risico van kopen?

Dankjewel!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed uitzoeken. En realiseer je dat waar jij nu over twijfelt dat zal elke evt volgende koper minsten zo veel hebben als jij want dan is er weer tijd verstreken dus dan is de max 10 jaar bijv naar 5 teruggelopen. Als het een heel goedkoop huis is kan het (vooral als je gezinssituatie het aan kan dat je volgend jaar opnieuw op zoek moet) aardig zijn om te doen maar ga er dan voor de zekerheid vanuit dat je het zelf ook niet makkelijk kunt verkopen, ook niet over 10 jaar, zolang dat slopen boven je hoofd hangt zal ook elke volgende koper twijfelen. Misschien mag je maar hopen dat de sloop doorgaat als je het koopt want wat doe je als je het koopt, en over bijv 8 jaar wil je groter gaan wonen maar niemand wil het van je kopen????

Dat kan je neit op afstand zeggen. Het beste ga je naar de gemeente en krijg je eea op schriftelijk. Vaak is er of een bestemmingsplan waar je mee akkoord moet gaan en dan een vooraf vastgelegd bedrag ontvangt ter compensatie. OF je koopt nu zeer goedkoop, omdat je het zomaar weg kan zijn. Zorg dat je dit zeer goed bij de verantwoordelijke partij uitzoekt. Als je vorige eigenaar akkoord is gegaan met een bepaalde oprot termijn, dan moet jij je er ook aan houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100