Hou kan ik een kastanje takje wortels laten schieten?

Zelf een paar takjes maar hoe lang duurt het proces ... en op welke temp. moet ik ze wortelen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

zet het takje in ruim water op de vensterbank.. geef het zoveel mogelijk licht.. na een paar weken komen er wortels aan , maar niet zo snel planten , als er voldoende wortels aanzitten ,in een pot aarde zetten en in het voorjaar pas in de volle grond..

probeer het eens met het takje eerst in wortelpoeder te dopen, dan heeft het alvast een voorsprong en meestal heb je dan succes. Toch is het beter om de zaadjes uit de kastanje bolster zelf je planten, dan heb je zonder meer succes (eigen ervaring van 2 inmiddels grote kastanjebomen) Toegevoegd na 16 minuten: hoop dat het plaatje zichtbaar is

Houtachtige stekken zet ik normaal gesproken gelijk in de grond (met stekpoeder). Omdat het een kastanje takje is zou ik het in een potje buiten zetten op een beschermde plek (vorstvrij). Je zou eventueel fleece (tuincentrum) over het potje kunnen doen (is wit, weegt niets, laat licht/lucht door en houdt een plantje 'warm'). Het wortelproces is van een aantal factoren afhankelijk (bv soort, gezondheid van plant) en kan varieren van een paar weken tot een paar maanden. Garantie voor succes is er nooit. Het is raadzaam om meerdere takjes te plaatsen, dan heb je meerdere kansen op 'aanslaan'. Ook is het aan te bevelen om takjes te nemen van nieuwe groei (takjes die dit jaar gevormd zijn), dit bevordert de kans op succes. Als er nog blaadjes aanzitten is het normaal dat die eraf vallen, geen paniek. Zorg er ook voor dat je 2 stukjes waar blaadjes aangezeten hebben onder de grond stopt en 2 (of 3) boven de grond; daar gaan de nieuwe scheuten uitkomen. Vooral niet te nat (verrotting), met rust laten en geduld hebben. Heel veel succes, ik hoop dat het lukt.

Bronnen:
Eigen ervaring

Zo ver ik weet, is dit nog nooit gelukt, tenminste, ik heb er nog nooit over gehoord, kastanjes worden altijd gezaaid of worden geënt op een wilde onderstam.

Dit lukt niet! Kastanjes worden gezaaid zo als edlijst ook al aangeeft. De beste manier om een kastanje te laten ontkiemen!! is dat kastanjes eerst een koude periode nodig hebben voordat ze kunnen (goed) ontkiemen. Leg de kastanjes eerst 2 maanden in de koelkast. Stop ze daarna in een pot met humusrijkegrond en plaats ze buiten en laat de natuur zijn werk doen.

Inderdaad het gaat om een of andere reden niet.Zeer waarschijnlijk zouden wel stukjes levend materiaal in het laboratorium in een bakje bacterie vrije voedingsvloeistof kunnen worden gekloond. Het kan immers ook met menselijke huid dus met plantaardig materiaal al helemaal.

Stekken van een kastanje schijnt niet mogelijk te zijn. Wat niet wegneemt dat je het kunt proberen met al eerder genoemd stekpoeder. Lees dit forum er even op na, alles over stekken van een kastanje. http://www.groeninfo.com/forum/zaaien_enten_en_stekken_forum/40171-kastanje_stekken.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100