we hebben sinds we onze gevel geverfd hebben enorm last van vliegen, kan het aan de kleur van de verf liggen want voordien hadden we geen problemen?

de verfkleur is ral 1019 een koffie met melk kleur

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet alleen dat muggen op donkere kleuren af komen, ook de kleuren rood en violet en meer in die richting

Insecten komen wel degelijk op bepaalde kleuren af. Ik herinner me in ieder geval nog van vroeger dat tussen onze vrienden iemand was die een bloemetjeszwembroek aan had waar allerlei insecten op af kwamen... Was wel handig, zo'n insectenmagneet naast je!

De kleur wit, reflecteert een groot deel van de zonnewarmte. Hoe donkerder de kleur, hoe meer zonnewarmte geabsorbeerd wordt, juist in het najaar als de nachten en de ochtenden al kouder worden, zoeken insecten graag een warme muur op, dus ja, het ligt aan de nieuwe kleur.

Ik weet wel dat vroeger keukens in boerderijen en dergelijke vaak blauw geverfd werden omdat vliegen daar minder op af zouden komen. Ik vermoed dat de vliegen inderdaad een fijne opwarmplek hebben gevonden in de vorm van jullie gevel...

Ja hoe lichter de kleur hoe meer vliegen er door aan getrokken worden. Een vlieg houd van warmte en die word het meest geabsorbeerd door een lichte kleur. Een mooi voorbeeld, kijk eens naar het verschil van een wit en een donkertafel in de zomerzon buiten op het terras. De vliegen kiezen voor de grote meerderheid allemaal het witte tafelblad als landingsbaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100