Ik heb slakkengif (blauwe korreltjes) gestrooid, maar de mieren pikken dit steeds in. Hoe stop ik de mieren? Of hou ik de slakken tegen?

Ik heb jonge plantjes in de grond en 50% van de oogst is al opgegeten vandaar de greep naar zwaarder spul. Ik woon op een berg dus veel wind, een randje as of koffieprut helpt niet want het gaat om 30 meter in totaal

Weet jij het antwoord?

/2500

Grof zout strooien wil wel helpen tegen slakken, met veel regen zul je het wel moeten vernieuwen.

Bier en mogelijk kun je zo'n slakkenval gebruiken. Er staat ook iets over het gebruik van bier. Toegevoegd op 18-05-2009 22:58:35 Decoratieve slakkenval slakkenval Slakken richten in de tuin zeer veel schade aan. In de slakkenval giet je gistrijk bier of leg je slakkenkorrels en je plaatst ze dan tussen uw planten (hosta's, kruiden, jonge plantjes, sla,...). Enkele voordelen van deze decoratieve slakkenval: Veilig voor vogels en huisdieren. Vogels en andere tuindieren kunnen niet meer aan de giftige korrels. Voor tuinliefhebbers met honden, katten of andere huisdieren die in de tuin komen is dit dus een veilige en milieuvriendelijke manier van slakken vangen om schade aan uw lievelingsplanten te voorkomen. Mooi zonder op te vallen. Deze keramieken slakkenval is decoratief van vorm en valt anderzijds door de groene kleur ook niet te veel op tussen uw planten. Minder slakkenkorrels nodig U hoeft dus geen volledig doos dure korrels in de tuin in het rond te strooien, maar doe enkele koffielepeltjes korrels in de slakkenval en de slakken komen van verschillende meters ver al op de geur af. Uw tuin oogt mooier zonder de het rond gestrooide slakkenkorrels. Slakkenkorrels blijven veel langer werkzaam. Bij regen, ochtenddauw of bij het begieten van uw plantenborder blijven de korrels in deze slakkenval droog waardoor ze veel langer mee gaan en je er minder hoeft te kopen. Eveneens geschikt als biologische slakkenval. Deze val is eveneens geschikt om slakken te bestrijden met gistrijk bier. Slakken komen af op de gistgeur en willen er van drinken. Eenmaal binnen raken ze er niet meer uit en verdrinken in het bier. U hoeft de slakkenval niet uitgebreid schoon te maken omdat de slakken grotendeels in het bier oplossen. Zo nu en dan bijvullen en omspoelen is voldoende. °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° TIP: start voldoende vroeg op het jaar met het vangen van de slakken. In april leggen de slakken hun eerste ± 400 eieren via kieren onder aardkluiten. Na 3 weken komen de eitjes uit en amper 2 maanden later zullen deze zich eveneens al beginnen voort te planten. Het is dus belangrijk om al vroeg in het voorjaar het aantal slakken in de tuin te bestrijden om later in het jaar een slakkenplaag te voorkomen.

Wat ook wil helpen als je rondom je plantjes uien poot. Dan blijven slakken ook wel. Maar dan ook echt rondom de plant. Heb ik ook gedaan bij mijn aardbeien ook gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100