Kan roundup of ander zwaar plantengif ook kwaad als je het op je blote armen krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, het kan geen kwaad als je het maar gelijk met overvloedig water afspoelt.

Op de verpakking staat de nodige info over Round Up. Er zijn meerdere concentraties te koop. De Round Up van het tuincentrum is een stuk zwakker als de professionele samenstelling welke je zelf nog moet verdunnen. In principe is Round Up een groeimiddel wat de bespoten plant zo'n boost geeft dat het gewas kapot groeit. Deze dagen Round Up gebruiken is niet zo'n goed idee. Het beste resultaat heb je bij groeizaam weer (zonneschijn) en het moet minimaal 3 uur droog zijn voordat de plant het opneemt. Afwassen met water is als antwoord op je vraag, voldoende geweest. Succes!

Roundup is niet giftig als je het op je huid krijgt. Dat geldt overigens voor bijna alle herbiciden. Het is natuurlijk niet verstandig om het binnen te krijgen.

Roundup wordt in verdunning niet door de huid opgenomen, maar dit is ZEKER NIET met alle andere plantengifstoffen het geval. Ik raad je dus met klem aan , gif ook als gif te behandelen en oude gifstoffen via KGA af te voeren, in schuurtjes kom je soms zelfs nog parathion en dat soort gifstoffen tegen, weet ik UIT ERVARING. Wat overigens het grootste risico geeft is dat verneveling je neus/mond binnenkomt. Bij warm weer kunnen sommige giften verdampen en adem je dan toch nog deze stoffen in. Roundup is voor mensen relatief ongevaarlijk. Voor dieren (bezitters) is het wel schadelijk, kijk dus goed uit waar Roundup/ ander gif is toegepast en blijf daar met hond, kat (!) en ander huisdier weg. Spoel de pootjes direct bij thuiskomst,net al je zelf je handen wast. Dieren likken na lopen hun pootjes schoon!!

De firma Monsanto kan het mooi brengen, maar Round-Up is echt wel schadelijk op je huid, ook verdund. Ben zelf werkzaam in de hovenierderij, spuit soms diverse spuiten met die rotzooi leeg omdat de klant er om vraagt, maar ik gebruik tegenwoordig het beste gelaatsmasker en draag altijd lange mouwen en handschoenen...is trouwens ook verplicht ARBO technisch gezien, Round Up is gewoon een bijzonder vies spulletje, anders werkte het ook niet zo goed....neem vooral geen risico en trap vooral niet in de marketingpraatjes die dit middel als milieuvriendelijk/bio in de markt proberen te zetten want dat si het niet, lees de bijlage die op je fles zit maar eens zeer aandachtig.

http://www.agd.nl/1074514/Nhttp://home.wanadoo.nl/natuurverrijking/publicaties/roundupfeiten_eng.htmieuws/Artikel/Glyfosaat-in-Rounduhttp://www.alexisderoode.nl/stopmonsanto.htmlp-http://www.vtm-http://www.velt.be/Joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=192&Itemid=54milieu.nl/roundup/schadelihttp://www.vitalegroente.nl/Wat%20is%20Roundup.pdfjk.hthttp://www.vrijspreker.nl/wp/2009/06/hoe-monsanto-uw-voedselkwaliteit-bepaalt/mhttp://newfarm.rodaleinstitute.org/international/news/070103/070803/denmark.shtml Toegevoegd na 8 minuten: Als je alles leest en dan nog voor roundup bent,dan heb ik het niet begrepen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100