Hoe plant je hedra?

Ik heb losse takjes takjes hedra in de grond gezet maar ze maken geen wortels. Daarna heb ik ze een tijdje in water gezet teneinde ze daar worteltjes te laten krijgen en ze vervolgens uit te planten, maar ook dat ging niet. Wat is de goede methode?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een zeer gemakkelijke manier om hedera stekjes te verkrijgen is een hedera rank over de grond te lijden. De plant zal wortels krijgen op de plaats waar zich de hechtnappen bevinden, waarmee hij zich normaal aan een schutting of muur vastklampt. Als de wortels langgenoeg zijn kun je de rank van de moederplant losmaken. Vervolgens knip je achter iedere nieuwe wortelscheut de rank door. Laat de alzo verkregen nieuwe planten (stekjes) nog een tijdje staan en verplaats ze als je ze nodig hebt.

hedera is een erg gemakkelijke plant. dat het niet is gelukt ligt waarschijnlijk aan het feit dat er te weinig water was. het afgelopen voorjaar en het eerste deel van de zomer was extreem droog en warm. als de grond van meet af aan vochtig was geweest, was het waarschijnlijk wel gelukt. de beste tijd van het jaar om planten te stekken is nu (aug en sep) veel succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100