...als het mag, even over stokslabonen: Is er iemand die het ras Coby nog kent en vooral waar nog pootgoed verkocht wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ken het ras niet. Maar stokbonen worden bij mijn weten eigenlijk niet als planten verkocht. Voor het zaaien is het nu eigenlijk te laat. Het is onwaarschijnlijk dat je nog een oogst krijgt. Een zaak als http://bolster.eu/Index.php? verkoopt wel slabonen. Ras coby niet.

Pootgoed van bonen zul je nu nergens meer vinden. Het ras Coby kan ik niet vinden, ook niet als zaad, maar misschien moet je tegen de lente eens snuffelen op deze sites: http://www.denieuwetuin.be/ http://www.vreeken.nl/ http://www.pumszaden.nl/ Die winkels hebben in elk geval veel rassen en vaak ook 'oude' rassen.

Nee van dit ras heb ik ook nog nooit gehoord. Pootgoed(dus de erwtjes vd de boon) kan men o.a. in verschillende supermarkten!!, doe het zelf zaken en bijv de Welkoop kopen. Er zijn rassen die nu nog gepoot kunnen worden om toch dit jaar nog de vruchten van te kunne plukken. Ik zelf poot deze om de 3 - 4 weken zodat ik niet in een hele korte tijd overspoeld wordt maar gespreid over een periode kan genieten van verse boontjes. Succes!

Ik ken deze boon niet. Een aanrader is om eens te kijken op de site zaadhandelvanderwal.nl in Hoogeveen. Hier is zeer veel zaadgoed te koop en ook biologisch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100