Hoe weet ik wanneer de augurken goed genoeg zijn om te plukken?

Er zitten er nu al wat aan die al de grootte hebben van een zure bom, dus ik denk dat ik ze iets eerder moet plukken, maar ben ook bang dat ik ze te vroeg afpluk. Is er enige indicatie waaraan ik kan zien dat ik ze kan oogsten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ls ze zo dik zijn als zure bommen, heb je ze er wat te lang aan laten zitten, meestal pluk ik ze als nog "slanker"zijn Hoe sneller je de vruchten er af plukt, hoe meer er aan komen, laat je ze te lang zitten, dan gaat de groei uit de planten.

Volgens mij kan je ze op elk moment plukken, en moet je ze niet te groot laten worden omdat ze anders wat bitter worden

De augurk is een vruchtgroente en familie van de komkommer, maar kleiner en frisgroen, en worden meestal in onrijpe toestand geoogst. Dus je kunt je ze nu het beste plukken.

Bronnen:
http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Augurk

Op deze site staat veel over groenten telen. Zelf denk ik, dat een komkommer rijp is, als die makkelijk loslaat. Toegevoegd na 33 seconden: http://www.plantaardig.com/groenteninfo/rubrieken/komkommers/

Augurken moeten op tijd geoogst worden Steeds jong oogsten vergroot de opbrengst. Augurken kan je prima bewaren door inmaken (inleggen in zuur). Om de twee dagen dient geplukt te worden, desnoods dagelijks. Laat de augurken in geen geval te groot worden. Twee of drie cm lang is de ideale grootte, zelfs als het bloemetje er nog verwelkt aanhangt. zo geoogst zijn ze prima geschikt om in te leggen in het zuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100