Hoe kan ik het beste de diepte van een waterput meten?

We hebben een put die we willen gebruiken om te beregenen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De diepte van de put is niet relevant voor het doel wat je voor ogen hebt ,het enige wat je moet weten is de grondwaterstand mag niet dieper zijn dan 6 meter voor een pomp aan de bovenkant van de put (dieper kun je niet zuigen)en het debiet (waterleverend vermogen in m³/uur)van de put moet voldoende groot zijn.dit is niet afhankelijk van de diepte van de put maar van de kwaliteit van de watervoerende laag. Als het grondwaterpeil dieper ligt dan 6 meter moet je gebruik maken van een dompelpomp of een pomp naar een lager gelegen peil brengen ,wat wel weer gevolgen heeft voor de opvoerhoogte en dus de werkdruk,waarbij aangetekend dat een pomp met grotere werkdruk een hoger stroomverbruik heeft. Voor beregening met tiksproeiers is een werkdruk aan de sproeier nodig van ongeveer 2,5 bar als de pomp op 6 meter diepte geplaatst word is zonder drukverlies van de leiding een werkdruk wenselijk aan de pomp van 3.1 bar ,daar komt het drukverlies van de leidingen nog bij, dit is een opvoerhoogte van 31 meter.

Steen aan een touwtje laten zakken en daarna het touwtje opmeten, kon je zelf toch ook wel opkomen zeker?

als ed's touwtje echt geen goed idee is; Haal een landmeters meetlint. Neem een lange ladder. klim de pun in Vraag iemand om het uiteinde van het meetlint le tane zakken. Hou het meetlint tegen de bodem en laat je assistent de diepte aflezen.

Men neme een lang touw. Knoop aan het eind van dat touw een blokje, of een steen. Laat het touw zachtjes in de put zakken. Als je merkt dat het touw slap valt, ligt het op de bodem van de put. Haal het touw dan weer naar boven. Het punt vanaf het blokje tot waar het touw nat is, zo diep is de waterstand van de put. De lengte van het touw dat je nodig had om de bodem te bereiken, zo diep is de put zelf.

neem een stopwatch,spring in de put,bereken aan de hand van valtijd-lichaamsgewicht de diepte. grtz

Ik heb begrepen dat jullie best een diepe put hebben zeg! Bestel eerst een vrachtwagen vol met zand. Bepaal dan de diameter van de put en vervolgens demp je de put met zand. Meet op hoeveel zand je in de put gooit. Je kunt dan aan de hand van het volume wat je in de punt hebt gestort berekenen hoe diep de put was. Voorbeeld: Je hebt een put met een diameter van 1 meter (rond). Om de put te dempen had je 43 kuub zand nodig Oppervlakte van de put is (pi x rkwadraat) 0,785 kwadraatmeter. 43 kubieke meter zand / 0,785 = 54,77 meter diep. 54,77 meter, dat is best een diepe put zeg! En dan kan je weer graven. Bestel vast een lege vrachtauto.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100