Wat is de naam van een lage groene struik met felblauwe bloemen?

Het zijn donker groene blaadjes met fleblauw bloemen, een soort trosjes. Ze staan nu in bloei.
Ik vind ze zo mooi, maar echt in een tuincentrum ben ik ze nog niet tegengekomen.
Kan je deze struik ook makkelijk stekken?

Toegevoegd na 36 minuten:
Dit was hem dus... zie foto.
bedankt iedereen voor het meedenken.

Toegevoegd na 36 minuten:
Dit was hem dus... zie foto.
bedankt iedereen voor het meedenken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is de Cheanothus , een wintergroen struikje die de meeste strenge winters niet overleeft, er zijn klein blijvende soorten in en de grotere tot 2 m. hoge soorten. In de afgelopen winter zijn er heel erg veel van bevroren, dat is tevens het grootste nadeel van dit wonderbaarlijk mooi blauw bloeiend struikje. Er zijn ook nog andere kleuren in, zoals wit en rose. Normaal goed verkrijgbaar op een tuincentrum. Waarschijnlijk worden ze in de winter gestekt in verwarmde kassen, maar weet dit niet zeker. Toegevoegd na 3 minuten: Iets gevonden over het stekken, in augustus kan je stekken knippen van scheuten die niet bloeien.

Misschien een Heliotropium. Kijk maar eens op de site er zijn er veel van. Toegevoegd na 8 minuten: Ik heb even het kaartje weer opgezocht van wat er nu bij mij blauw bloeit en die is echt hemels blauw. De Lithodora, Heavenly Blue, kon hem voor je op een site vinden. http://yasha.gerits.net/Lithodora%20diffusa%20=%20Steenzaad.htm

Bronnen:
http://yasha.gerits.net/Heliotropium%20=%2...

Ik dacht meteen....een amerikaanse sering...

Dat zou wel eens maagdenpalm kunnen zijn. Deze heeft dondergroene kleine blaadjes en bloeit felblauw. Vermeerderen is heel makkelijk, gewoon de plant bij de wortels scheuren of afsteken.

Her zou een variëteit kunnen zijn van de Hebe oftewel de struikveronica.

Bronnen:
http://www.yasha.gerits.net/Hebe%20=%20Str...

Amerikaanse sering. Wij hebben er een in de tuin, die helemaal blauw is, ookal is het van het winter sterk ingevroren. Deze plant kan tot -6, -8 goed heben. Kouder dan dat en ze vriezen in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100