Waarom is het slecht om het gras te sproeien als het warm is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waterdruppels die op het gras blijven liggen kunnen dan als vergrootglas werken, waardoor het gras kan verbranden.

Omdat bij warm weer 2/3 van het water verdampt en het zodoende verspild water is. Bovendien, als de zon erop schijnt kan het gras verbranden doordat de waterdruppels als vergrootglas gaan werken.

Niet als het warm is,maar als de zon fel en warm schijnt.Want dan verbrandt je gras(zo heet dat).Verdoort dus Toegevoegd na 1 minuut: Schijnt op je gras bedoel ik dus.

Dit is een van de vele fabeltjes die al heel lang bestaan, de waterdruppels zouden als een vergrootglas, brandplekjes veroorzaken op de grasplantjes. Maar hoe zit het dan als het heeft geonweerd en de zon komt daarna weer door? En al die tuinders die bij droogte hun gewassen de hele dag besproeien? Nee, het is dus niet slecht voor het gras.

Er bestaat de kans dat de wortels lui worden, omdat ze de voeding uit de oppervlakte kunnen halen. Hierdoor wortelt het gras minder diep. (geldt ook voor struiken en planten)

Sproeien In normale omstandigheden heeft een gezond gazon geen besproeiing nodig. Bij droogte of in zandgronden is er echter onvoldoende water beschikbaar voor het gazon. Wanneer het gazon bruin wordt en regelmatig betreden wordt bij droogte, is blijvende schade te verwachten. Wie kan sproeien zal zijn gazon een grote dienst bewijzen. Er zijn echter 2 voorwaarden aan verbonden : De hoeveelheid water moet minstens 10 liter/m² per sproeibeurt bedragen. Deze hoeveelheid water stemt overeen met 1 cm water opgevangen in een glas met rechte boorden, tijdens het sproeien. Alleen 's avonds of 's morgens sproeien, zodat het water langzaam in de grond kan dringen en niet onmiddellijk verdampt .

Je kan het wel besproeien als de zon weg is in de avond uren ! Doe je het in de zon , dan kan het gras verbranden Het beste kun je het gras langer laten in een droge hete periode .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100