Kan ik veilig een vuurkorf aanmaken op mijn dak?

Wij hebben thuis een plat dak bedekt met dakleer. Ik wil graag in een olievat die we op een feest al eens hebben gebruikt als vuurkorf, een vuurtje maken op het dak. Als ik de nodige voorzorgsmaatregelen neem zoals:
- ton verzwaren zodat ie niet omvalt in de wind
- tegels en evt zand onder de ton en op de bodem van de ton leggen tegen schade aan het dakleer
- water in de buurt
Is het op deze manier verantwoord om er met de vuurkorf te gaan zitten? Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de weersomstandigheden. Ook gaat het om een huurhuis, zorgt dit nog voor problemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een olievat kan roodgloeiend worden. Zelfs al leg je een dikke betontegel onder je vat kan de warmte nog doorstralen. Ik zou er van afzien. Het is niet veilig

Net als in hete en droge zomers is warmte slecht voor het bitumen dak. Het zwarte materiaal absorbeert extra de warmte en kan daardoor uitdrogen en zelfs verbrokkelen. Je zou heel wat isolatie onder je vuurkorf moeten leggen om de warmte veilig tegen te houden. Bedenk ook, dat als er enige schade aan de dakbedekking komt de huurbaas jou aansprakelijk kan stellen en dan praat je over hoge bedragen voor een nieuwe dakbedekking. NIET doen dus.

Toegevoegd op 08 januari 2021 15:58: afbeelding
Bronnen:
https://dakdekkeraanhuis.nl/gevolgen-warme...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100