Is het mogelijk om houtduiven uit een boom te weren?

zie foto, dit is de mest opbrengst van +/- 3 dagen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb net gelezen in het blad "De Moestuin" dat duiven een ontzettende hekel hebben aan glimmende bewegende dingen. Voor kool en dergelijke waar duiven gek op zijn kan je stokjes neerzetten met repen aluminiumfolie eraan. Die bewegen altijd wat in de wind en schijnt de duiven weg te houden. Misschien kan je in de boom wat repen aluminium folie aan de takken vastzetten zodat ze lekker waaien.

Dat is lastig, maar je zou de tak waar ze het meeste op zitten kunnen weghalen. Kennelijk zitten ze pal boven je terras.

Er is zelfs een werkgroep voor. http://www.duivenoverlast.nl/index-nederlands.htm

Als je d'r echt vanaf wil is er maar één remedie denk ik....

Een vriend van ons schiet er met katapulten op. Je moet iets!

Dat is mogelijk,maar of het mag......?

Misschien op ze richten met de straal van een tuinslang? Schijnt ook zo te zijn dat een beeld van een roofvogel ook afschrikt. Groetjes en succes!

Misschien is het mogelijk om vanaf de tak BOVEN de tak waar ze steeds zitten draden te spannen naar de tak waar ze neerstrijken van touw of waslijn o.i.d. Eventueel daar wat glinsterende dingen in hangen, of iets dat lawaai maakt, een sliert kroonkurken b.v. of vlaggetjes.

Zijn dat wel houtduiven? Die zitten meestal in een koppel en niet met heel veel. Als dit enkel is omdat er een tak werkelijk recht boven zit. Smeer die tak in met sterke mentol

Misschien helpt het als je een vogelverschrikker in de boom plaatst.

je zou er voor kunnen kiezen om je tafel in zo'n kleur te verven..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100