Wat zijn die piepkleine rode luisjes nou voor diertjes?

Soms zie je ze op een bepaalde plek heel veel, millimeter-kleine luis achtige knalrode diertjes. Wie zijn het, wat doen ze en waar gaan ze naartoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oogstmijten (Trombiculidae) zijn rode tot gele mijten waarvan de nimfen en volwassenen zich voeden met insekten en insekteneieren in de bodem. De fluweelmijten zijn waarschijnlijk het meest bekend. Ze zijn er in verschillende soorten, allemaal rood van kleur. Toch zien de meeste mensen deze fluweelmijten meestal aan voor jonge spinnetjes. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn fluweelmijten absoluut niet slecht voor planten: de larven zijn parasitair op andere beesten. Alle fluweelmijten zijn nuttige roofdiertjes die het vooral op spint en bladluizen hebben voorzien

als je op een plant bedoeld is het een spint variant ,variant omdat je ze ook in andere kleuren hebt. en anders zijn het jonge spinnen.

In Frankrijk staan ze bebekend als aoûtats, omdat ze daar alleen in augustus een plaag vormen. Ik heb verder noietes op het internet kunnen vinden.

Bloedluis? Komt veel voor bij vogels. In vogelnesten die niet schoon zijn. De jonge vogels kunnen hierdoor worden leeggezogen en bloedarmoede krijgen, zelfs sterven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100