Is dit een betonnen klinker of van klei?


Ik heb nog een foto toegevoegd.
Nu we de klinkers aan het schoonmaken zijn komen er aan de zijkanten opeens spikkels tevoorschijn. Nu begin ik dus te twijfelen of het dus wel echt klinkers van klei zijn, want betonnen klinkers zijn geproduceerd met oa grind...
Ook zie ik bij de geknipte gele klinker een rand met kleurverschil. Doet mij dus weer vermoeden dat dit een deklaag is die dus altijd bij een betonklinker voorkomt.

Toegevoegd op 02 december 2018 13:53: afbeelding

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zijn klinkers van klei. Kleurverschillen ontstaan door verschillende soorten klei en door de temperatuur waarop de steen wordt gebakken. Hoe donkerder de steen, hoe harder. Een zachtere steen zal eerder afbrokkelen en grijs afgeven dan een hele harde steen. Wat jij hebt is geel en lichtrood, zacht gebakken en dus minder hard van structuur dan hardgebakken klinkers die donkerder van kleur zijn en ook gladder van structuur. - - - - - - - "Ook zie ik bij de geknipte gele klinker een rand met kleurverschil. Doet mij dus weer vermoeden dat dit een deklaag is die dus altijd bij een betonklinker voorkomt." Een betonklinker heeft een kern van beton met (soms) een deklaagje die doet lijken op een kleiklinker. De stenen die jij hebt hebben duidelijk een kern van klei. Het laagje met de witte spikkels dat erop zit zou een restant kunnen zijn van witte verf. Misschien zijn de stenen afkomstig van een parkeerplaats met witte lijnen of van een straat met wegmarkering of een zebrapad. Een groot deel van de verf is dan al van de stenen verwijderd of afgesleten, met name de verf die IN de putjes van de stenen zit blijf je zien. Als het maar aan één kant van de stenen zit, kun je ze nog gewoon gebruiken door die kant uit het zicht te leggen.

Toegevoegd op 02 december 2018 16:56: tekst
Bronnen:
https://vanharn.nl/het-verschil-tussen-de-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100