De bieslook in de tuin bloeit giga mooi maar is niet eetbaar meer. Laten bloeien en n nieuwe kopen of heeft iemand een goedkopere oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is inderdaad heel mooi als de bieslook bloeit,en heel. jammer om de bloempjes er uit te knippen. Eetbaar zijn ze nog wel, maar de stengels worden taaier als ze bloeien en zijn niet meer zo lekker mals. Een optie is ze te spitsen in 2 of meerdere delen. Je kunt een deel van de bieslook radikaal afknippen, dan heb je 14 dagen later weer nieuwe malse sprieten bieslook om te oogsten. Van het resterende deel kun je de bloementjes blijven bewonderen en ook nog zaad trekken als je wilt.

Gedeeltelijk afknippen. De nieuwe loten zijn weer prima te gebruiken. Je kan er ook een stuk afsnijden en ergens anders planten en steeds afknippen, ook als je niets nodig hebt. J hebt dan steeds verse sprietjes.

Gewoon lekker blijven snijden. je kan bv een deel vd struik snijden zodat die weer nieuw opgroeit. Trouwens: De bloemen van bieslook kan je ook gewoon eten. De plant komt volgens jaar gewoon weer op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100