Hoe snel groeit een Gouden Regen boom?

Ik zal m zelf kopen en planten dus kan ik de boom alleen nog klein kopen. Bij een grotere moet je m laten plaatsen.
Stel je koopt een boom van 150cm hoog en een stamomtrek van +/- 8-10cm, na hoelang is de boom dan ongeveer het dubbele? 3 meter hoog dus.
Bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jouw vraag wordt in de ene bron met 'langzame groei' en de andere met 'groeit bijzonder snel' beantwoord. Exacter is er niet bij. Afhankelijk van je wens of voorkeur voor een boom, er zijn ook mooie struiken met veel bloemen, die wellicht sneller groeien. Bomen kunnen tot 6 meter hoog worden en niet ouder dan 20 jaar. Struiken worden niet groter dan 5 meter hoog en 3 meter breed. In een kleine stadse tuin is een struik heel mooi en vullend met vrolijke bloemen. Bomen - Laburnum, Goudenregen De Laburnum, Goudenregen valt wel het meest op door z'n aparte en rijkbloeiende bloemen. het is een -----zeer langzaam groeiende boom----- die duurzaam hout levert. Door de langzame groei van de Laburnum, Goudenregen is het ook een uitermate geschikte boom voor in uw tuin. Ook heeft de Laburnum, Goudenregen goede buigzame takken en wordt daarom vaak als leiboom gebruikt tegen de muur of over een prieeltje. http://www.jdvandebijl.nl/nl/bomen/24/Laburnum-Goudenregen Gouden regen of Laburnum anagyroides De Gouden regen is een kleine boom, tot 6 meter hoog. Deze boom is bekend om de lange trossen van gele bloemen welke het vormt. De goudenregen wordt zelden ouder dan 20 jaar en -----groeit bijzonder snel.----- http://www.waterwereld.nu/goudenregen.php Gouden regen is een kleine boom die niet hoger dan zeven meter wordt. De groei is rechtstaand met relatief weinig vertakkingen. .....etc. https://tallsay.com/page/4294973642/gouden-regen-of-laburnum-anagyroides-beschrijving-verzorging-en-vermeerderen Struiken van de gouden regen worden gewoonlijk niet hoger dan vijf meter en drie meter breed. Stengels zijn grijsgroen of donkergroen. https://www.neerlandstuin.nl/struiken/laburnum.html

De meeste soorten Gouden regen zijn trage groeiers. Behalve de eerste 3 jaar, dan groeien ze snel, wel afhankelijk van de grondsoort en groeiplaats. Daarna is de groei er uit, zeker als de boom al gaat bloeien en zaden geven. Is de boom bij het planten 1.5. m, dan kan het gemakkelijk nog wel nog wel 10 tot 15 jaar duren, voordat hij 3 m is geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100