Hoe krijg ik het beste onkruid tussen de tegels weg? Dan wel zonder vergif, zijn er ook natuurlijke middellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik doe het met pure schoonmaakazijn. Na een paar dagen vergelen ze en gaat het onkruid dood.

Om heel eerlijk te zijn is het bij mij de beste methode om m'n schoonmoeder eens langs te laten komen, zij krapt het er tussenuit.

hiermee, verkrijgbaar bij tuincentrum en Blokker

met zo n machientje gaat het perfect je wordt niet moe en je kunt recht blijven staan Toegevoegd na 43 seconden: je kunt ook emmers met kokend water erover gooien maar dan moet je het er nog tussenuit halen als het dood is

Bronnen:
http://tuin-terras.marktplaats.nl/tuingere...

Bij de meeste tuincentra hebben ze biologische bestrijdingsmiddelen. Gewoon er op spuiten en het gaat vanzelf dood.

ook ik gebruik pure schoonmaakazijn. Hoe? Gewoon de fles heen en weer leeg knijpen. Bij 25 m gebruik ik 2 flessen. Doe dit voor dat je regen verwacht. Echt dit is de beste oplossing!!! Succes!

met een aardappelschilmesje

1x per jaar met de hogedrukspuit. Rest van het jaar heb je geen last meer van onkruid.

Wij hebben een enorme binnenplaats. De vorige eigenaars hebben zoveel gif gespoten dat zelfs de kastanje boom die daar stond dood is gegaan (!). Ik gebruik "gewoon" strooizout wat je swinters tegen gladheid buiten gebruikt. Het beste is fijn strooizout. Voor het gaat regenen strooi ik dat zout in een "zaaibeweging"(zoals er vroeger werd gezaaid, zeg maar een beweging in een waaiervorm van je af) en daarna bezem ik het zout in de voegen. Waar meer onkruid is gebruik ik wat meer zout. Effectief, na een paar maanden herhalen op de plekken waar groene sprietjes de kop opsteken. P.s. voor een flinke regenbui is niet nodig, ochtenddauw doet ook veel! Toegevoegd na 17 uur: Nog een P.s. Strooi met mate. Overdaad schaadt. Was ik vergeten erbij te zetten.

ook ouderwets soda (ook een soort zout) opgelost in water werkt uitstekend. nadeel is dat je het eerst goed moet oplossen in warm water, lukt niet zo goed in koud water.

Je kunt ook het afgietwater van je gekookte aardappelen gebruiken, is erg effectief.

Ik doe gewoon pure keuken azijn spuiten ,helpt prima. Je bent voor verschillende maanden van het onkruid verlost. Een andere oplossing is een gasbrander te gebruiken ,je brand het onkruid gewoon weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100