Kan ik een grote naaldboom ook toppen?

De bomen zijn ong. 20m hoog maar gaan nu het zonlicht wegnemen. Kan ik de top eraf halen of gaan ze dan dood?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de bomen inderdaad 20 m hoog zijn, dan heeft het weinig zin er 5 m. af te zagen, dan zijn ze nog steeds 15 m. hoog en de boom zal weer naar boven uit gaan groeien. Ga je van de boom 10 m. afzagen, dan houdt je van de boom niet veel over, hij zal niet dood gaan, maar hij zal er niet uit zien. Overweeg of je niet beter de hele boom zal wegzagen, zulke grote dennebomen waaien vaak om in de eerste de beste zware storm en die hebben we al een tijd niet gehad, dus ben je nu misschien wel zuinig op de boom, straks waait hij misschien helemaal om.

Nee dan groeit hij in de breete verder ?

Naaldbomen kun je gerust toppen. Ze gaan er niet dood van, hooguit dat ze esthetisch lelijker worden.

Ja dat kan wel alleen loop je dan de kans dat er 2 nieuwe toppen voor in de plaats komen. Toegevoegd na 3 minuten: En nog vergeten de wonden goed afdekken met wondafdekmiddel. De boom wordt hoe dan ook veel breder.

Je kunt hem toppen,maar dit is niet zo gemakkelijk bij een boom die 20 m. hoog is, bovendien ook nog gevaarlijk. Ik zou er niet aan beginnen! Trouwens het ziet er ook niet uit. Als je het zonlicht boven de bomen verkiest dan kun je ze beter helemaal rooien. Ik zou zulke prachtige 20 m. hoge naaldbomen zo langmogelijk laten staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100