Kun je klein fruit 3 weken naar het inplanten volledig terug snoeien?

Hallo allemaal,

Ik heb ongeveer 3 weken terug een braam, een zomer- en een herfst framboos, zwarte bessen en rode bessen binnen gekregen en ingepoot.

Nu lees ik veel dat je direct na het planten het kan terug snoeien om zo de wortelgroei te stimuleren ipv dat de plant gaat focussen op vruchten. Alleen is het nu niet echt de tijd om te planten lees ik vaak, en zie ik ook al kleine vruchten komen. Heeft het nog nut om de planten nu terug te snoeien (in deze periode), kan ik beter wachten tot de winter of zou ik het gewoon laten voor wat het is?

Vriendelijke groet,

Marco de Weijer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Om ook onder de grond goed te groeien heeft een plant ook bladgroen nodig. Dus bladeren. Die er dus afknippen is geen goed plan. Bij het planten van nieuwe struikjes, klein fruit, is snoeien wel van belang geweest. Juist om een evenwicht te krijgen tussen wortels en groen. Nu na 3 weken heeft dat geen zin meer. Een goed organische vloeibare mest in het gietwater doen en dat wekelijks geven, geeft een flinke groei voor je nieuwe planten. Ook de grond rondom los houden is belangrijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100