Waarom zijn bloemen vaak zo fel gekleurd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een hele reeks van kleurpigmenten zorgt voor de verschillende bloemkleuren. De meeste zijn anthocyanen, maar de fel gele kleuren zijn meestal flavonen. Ook komen carotenoïde pigmenten voor. Het menselijk oog ziet echter andere kleuren dan een insecten oog. Insecten, met name bijen, zien kleuren die het menselijk oog alleen onder ultraviolet licht kunnen zien. Zo zijn honingmerken voor het menselijk oog niet altijd zichtbaar, maar wel onder een UV-lamp.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloem_(plant)

dat vinden de bijtjes fijn!!!

Om insecten die ze nodighebben voor bestuiving aan te trekken.

Hoe feller de kleuren, hoe meer de insecten zich tot deze bloemen aangetrokken voelen. Daardoor is hun overlevingskans groter. Want de insecten verspreiden het stuifmeel waardoor deze prachtig gekleurde bloemen elders weer opduiken!

Ieder soort heeft zijn eigen kleur en geur. Dit is om specifieke insecten naar zich te lokken. De insecten zorgen voor de nodige bestuiving om dat zij van bloem naar bloem gaan.

dat is natuurlijke selectie : de planten die gekleurd zijn die verkopen beter in de bleoemnwinkel

net als in de mensenwereld, iemand met felle kleuren op "trekt meer mensen aan, zo ook voor de planten. het heeft een zogenaamde grotere aantrekkingskracht.

Puur voor de natuur, (letterlijk en FiguurLijk gezegd).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100