Een nestje koolmeesjes(9x), ik vraag me af waar de ouders 's-nacht's blijven? In het nestkastje of ergens anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De ouders verblijven 's nachts wanneer de kuikens nog klein zijn ook in het nestkasje om de jonegn warm te houden. Wanneer de jongen groter zijn kunnen ze en is het niet echt meer nodig om ze warm te houden. Ze verblijven dan vaak wel in het nestkasje of er vlak bij in de buurt. Kijk eens naar het volgende fimpje, daarin is het te zien.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=DDVpS_ZYiVY...

Voedsel aan slepen,ook 's nachts. Ben naaste familie.

nee, als het donker is slepen ze geen voedsel meer aan. vaak slapen de ouders in de buurt van de nestkast, soms ook erin, dat hangt er vanaf hoe koud het is.

......en het hangt af van de leeftijd van de nestjongen. Zijn ze nog niet uitgevlogen, dat zit de pop (het vrouwtje) nog steeds op het nest. Zijn ze uitgevlogen en komen ze 's avonds nog terug op het nest, dan kan het zijn dat de pop op een tak naast het nest de nacht doorbrengt.

Als de jongen nog klein zijn, is pa of ma vaak in de nestkast te vinden. Als je gewoon eens een nachtje binnen wilt gluren bij de koolmeesjes (of gewoon overdag) surf dan even naar deze website: http://www.beleefdelente.nl/koolmees Bij beleef de lente zijn webcams geplaatst bij nesten van verschillende vogels, waaronder bij de Koolmeesjes, waar momenteel zeven jonkies in het nestkastje zitten. Heel leuk om te zien hoe ze gevoerd worden en hoe ze opgroeien. Have fun!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100