Hoe voorkom ik rupsen op Kattenkruid?

Ik heb op mijn balkon een volwassen Nepeta/Kattenkruid staan. De plant blijkt te zijn bezocht door een vlinder, waarschijnlijk een Koolwitje. De plant zit geheel vol met rupsen.
Dit vind ik op mijn balkon een onwenselijke situatie. Gelukkig zijn er door de regen van de afgelopen dagen heel wat rupsjes uitgevallen.
Deze plant heb ik speciaal staan voor de hommels. Ze zijn er heel erg blij mee. Daarom wil ik de plant ook graag houden. Maar rupsen wil ik niet meer. Hoe voorkom ik dat vlinders de plant hier voor gebruiken. Kan ik er een andere plant (in pot!) bijzetten die dit voorkomt of is dit niet te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

iedere plant heeft zo zijn eigen insecten die bij die plant horen. We vinden vlinders allemaal erg mooi, maar van de rupsen moeten we niets hebben. Voorkomen kan je het dus niet, maar wel kan je de plant extra goed verzorgen, ( water mest) zodat hij zo gezond mogelijk is, juist dat trekt minder snel vlinders aan. Maar een andere oplossing is gewoon die rupsen even pakken en afvoeren. ook tegen de plant aan tikken, laten de rupsen vaak los en vallen op de grond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100