waarom enten sommigen tomaten en komkommers?

Ik heb het gezien op Internet maar ik snap niet waarom het zinnig is

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bepaalde soorten die bijzonder zijn van wegen hun opbrengst en smaak, zijn wel erg gevoelig voor bepaalde ziekten, of groeien niet sterk genoeg. Kalebassen, die er fam. van zijn, kunnen juist zeer snel en krachtig groeien. Ze hebben een sterk wortelgestel, dat niet zo maar ziek wordt. Dus worden de meer gevoelige/ zwakke soorten geënt op de kalebas. Gevolg, de zwakke groeier, met goede eigenschappen, groeien nu op een sterke plant/ wortelgestel, waardoor de goede eigenschappen bewaard blijven en ze door het enten ook nog eens erg goed groeien en veel minder snel ziek worden. Tomaten worden geënt op andere tomaten, die bijna niet gevoelig zijn voor een ziekte. Op eigen wortels zouden ze anders zeer snel ziek kunnen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100