Kan de gemeente bewoners van een koophuis een beukhaag in de voortuin verplichten en deze ook verplicht laten onderhouden?

Ik heb dus een huis gekocht, nieuwbouw.

Sinds gisteren staat er in de voortuin een beukhaagje. Deze is daar geplant door de gemeente. Hoort bij de woning, staat ook in de koop overeenkomst. Daar staat in dat wij de beukhaag moeten onderhouden, verzorgen.

Maar eigenlijk wil ik die haag helemaal niet. Ik heb een plan om van de voortuin een rotstuin te maken met mooie kleine plantjes en wat verhogingen en eventueel water. Die beukhaag past daar niet bij.

Kan ik er onderuit en die beukhaag toch weghalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een overeenkomst zijn afspraken gemaakt, waar mee je hebt ingestemd. Dus kom je daar niet onderuit. Maak aan de binnenkant van de haag een muurtje, gestapeld van stenen of gebruikte spoor bielsen, een halve meter hoog ( of hoger) Graaf een gat voor een vijver en gebruik deze grond tegen het muurtje aan. Zo zie je al een groot deel van de haag niet meer en doordat je veel minder ziet, past de haag nu veel beter bij je rotstuin. Nu kan je je helemaal gaan uitleven in je alpentuintje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100