Iemand een idee wat voor plant dit is? Zie foto

De middelste met de paarse bloemen, hij staat een beetje verscholen achter de andere planten zomers, toch wel zonde want ik vind hem wel mooi.
En hoe stek je hem?

Toegevoegd na 3 uur:
Het is inderdaad een vaste plant, hij heeft nu nog geen blad,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het een Weigelia. En dat is een heester, die kun je niet scheuren, maar heel makkelijk stekken. Gewoon een paar takjes van zo'n 10cm afknippen, zonder bloemen. Onderste blaadjes eraf, en alleen de 4 bovenste laten zitten. In potjes stekgrond steken , met zo veel mogelijk punten waar de blaadjes verwijderd zijn, water geven, en in de schaduw op een koele plek zetten. Je kunt ze zelfs in een glas met water in je huiskamer stekken. Hier wat afbeeldingen van Weigelia florida. http://images.google.nl/images?hl=nl&rlz=1T4SUNC_nlNL355NL356&q=weigelia+florida&um=1&ie=UTF-8&ei=LeqtS8_wE43e-Qag2IStDQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CA8QsAQwAA En hier wat info over Weigelia florida. http://www.neerlandstuin.nl/struiken/weigela.html

Ik weet wel bijna zeker dat dat een orchidee is.

volgensmij is het een sleutelbloem, hieronder een link naar de pagina zodat je het zelf even wat beter kunt bekijken. Daar staat ook het hoe en wat.

Bronnen:
http://www.onderde18.vrijeschooldenhaag.nl...

Het is de Calamintha, een paars bloeiende vaste plant voor in de volle zon die erg lang bloeit, kan in een koude winter wel eens bevriezen, zou nu al blad moeten hebben. Hij wordt ook wel, bergsteentijm genoemd. Toegevoegd na 3 minuten: Wil je er meer van hebben, spit de plant er voorzichtig uit, schud de grond er af en probeer hem te scheuren. Ieder stukje plant waar wortels aan zit, kan je weer planten, even flink water geven, wel in de zon zetten en liefst eeen droge plaats.

Dit lijkt me een Weigelia.

Bronnen:
Google images

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100