hoeveel brandhout heb ik nodig?

Voor een bruiloft ben ik gevraagd brandhout te regelen. Gedurende de dag 13:00 tot 02:00 een redelijk vuur met varken erboven aan het spit. Vanaf 22:00 tot 2:00 vier huisvuurkorven erbij.

Kan iemand inschatten hoeveel big bags of kuub gezaagde pallets ik nodig heb hiervoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat gaat behoorlijk wat hout kosten. Voor een uur heb je al heel wat hout blokken nodig, ongeveer 5 tot 15 blokken (licht aan het soort hout). Het beste hout wat jij kan gebruiken is ovengedroogd brandhout (Dit zijn blokken van 26 tot 30 cm). Je gebruikt ongeveer voor een goed vuurtje 8 blokken per uur. Dus van 13:00 tot 22:00 kost je het al 72 blokken hout. Van af 22:00 komen er nog 3 vuurkorven bij, dus komen er nog eens 64 blokken hout bij. Dat worden dus 164 blokken hout. Dan heb je ongeveer 1 à 2 kuub hout nodig. Maar dan heb je ook echt meer dan genoeg. http://www.emob4garden.nl/ovengedroogd-brandhout-gemengdhardhout-1m.html?gclid=CjwKEAjw0ueeBRCmhozc-_DRrlUSJABihBEE9Lelb_PG3D8L9pyyUTm5-PhQDOOxXuNO5n4IHdGamhoCZEHw_wcB Op deze site heb je heel goed hout. Het is ovengedroogd en gemend. Er zitten 2 soorten hout in. 1 soort hout doet er langer over voordat het helemaal verbrand is (Berkenhout). Dat andere soort verbrand sneller dus geeft meer warmte vrij (elzenhout) Ik hoop dat ik jou hiermee geholpen heb.

0.75 stere voor het spit. (in 2e bron staat hoeveel een stere is) Dis is wel zeer afhankelijk van de omstandigheden, op een winderige dag heb je veel meer nodig. En van de manier van stoken: direkt: spit boven het vuur indirect: spit naast het vuur. (dit kost meer hout) Die vuurkorven: ook nogal afhankelijk van het weer: Als het 's avonds koud wordt wil je meer vuur, of is het vooral voor de sier? Waait het dan brandt het veel sneller. Zitten er vuurtje stokers tussen de gasten, dan kan het snel gaan met het hout. 1 strak gestapelde kuub moet genoeg zijn.

Bronnen:
http://www.freewebs.com/varken-aan-spit/varia.htm
http://www.pesse.com/2011%20haardhoutspeci...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100