Hoe roei je zevenblad en pispotjes uit?

Wij hebben hardnekkig last van zevenblad en pispotjes. Round-up helpt hier absoluut niet tegen en ik blijf wortelstengels uitgraven van beide planten. Hoe kom ik hier zo snel mogelijk van af?

Ik weet dat zevenblad eetbaar is, maar zo ver wilde ik niet gaan :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hierbij een tip uit grootmoeders tijd die sowieso helpt bij het uitroeien van mos en groene aanslag, dus misschien in jouw geval misschien ook het proberen waard (want voor niets of niemand schadelijk): vang na het koken van pasta of aardappels het kookwater op en giet dit over het onkruid. Het zetmeel in het water zal er (hopelijk) voor zorgen dat het onkruid verdwijnt.

Hoi Ik had ooit het zelfde probleem. Ik ben toen via iemand aan Round up gekomen die bij het spoor werd gebruikt. ( ze gebruikten het om lans het spoor de onkruid weg te halen ) Dit was een sterkere variant dan de normale Round up. Misschien zou je hiernaar kunnen googlen. Bij werkte het echt goed ( ik had er echt de hele tuin mee vol en echt al super veel dingen geprobeerd die niet werkte )

Het is een akelig en tijdrovende klus, maar ik denk dat er niet veel anders opzit dan graven en plukken. Ik heb er zo'n twee jaar over gedaan. Heel secuur te werk gaan, graven, graven, graven. zorg dat en geen enkel stukje wortel achter blijft. Natuurlijk is dit niet te doen, maar iedere avond even een wandeling door je tuin en alle nieuw opgekomen kopjes incl wortel er weer uit halen. Zodra er weer blaadjes boven de grond zijn, doet het onkruid weer energie op en wortelt het onder de grond heel snel. Echt bijhouden dus. Het is een klus, maar hiermee is het mijn wel gelukt. Het kookwater ga ik ook eens proberen. Ik sta weer voor een nieuwe uitdaging, heb plantjes gekocht waar sporen van heermoes in zaten. :-( Ik wens je heel veel succes met je tuin. Hoop dat je het onder controle krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100