moet je een gat graven voor een voorgevormde vijver?

Ik wil een vijver op mijn balkon. mijn balkon is vrij groot en ik wil graag een voorgevormde vijver. (zie link) maar het probleem is dat ik veel mensen (op youtube bijvooreeld) een gat zie graven in het aarde. maar ik heb geen aarde op mijn balkon. dus MOET ik perse daarvoor een gat graven? of kan ik ook gewoon het zo op mijn balkon zetten en dan dit met hout afwerken. p.s ik ga er ook waterschildpadden op zetten. Ik ken de gevolgen en wat ik daarvoor tegen kan doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe kan je wel een ombouw maken waar je de vijver inhangt, maar dit betekent echter dat de hele vijver hangt aan de rand ervan en die daar niet voor ontworpen. Om dat op te vangen moet je er dus voor zorgen dat de vijver goed ondersteunt wordt onder de bodem. Dan nog zal ook de zijkant van de vijver veel meer waterdruk te verduren krijgen dan waar deze voor ontworpen is omdat bij een ingegraven vijver deze volledig ondersteunt wordt. Dit alles nog los van het feit of de constructie van het balkon ontworpen is om al die extra kilo's te dragen. Dit zou ik eerst maar eens uitzoeken voordat ik überhaupt een groot extra gewicht op mijn balkon plaatste. Al met al: geen goed idee.

Er bestaan platte voorgevormde vijvers of bakken die geschikt zijn voor je schildpadden. Besef echter wel, dat er gauw een paar honderd l. water in gaat, dus een paar honderd kg. weegt! Besef ook, dat waterschildpadden heel erg het water vervuilen en je dat water zeer goed moet filteren of regelmatig verversen, dus moet je het ook praktisch maken. De platte bakken kan je zo plaatsen, voorgevormde vijvers moet je inderdaad ingraven en zijn ongeschikt voor op een balkon. Ze moeten de steun hebben van de grond waar ze ingegraven zijn, dat mis je op het balkon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100