Hoe krijg ik mijn tuinstoel ingeklapt?

het betreft zo'n kunststof exemplaar; het gedeelte tussen de zitting en de leuning werkt niet mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het soort stoelen wat ik heb ga je juist aan de achterkant staan, nadat je eerst de armleuningen omhoog gezet hebt. Dan trek je de rugleuning naar boven en duwt vervolgens de stoel op de achterpoten naar beneden. Dan klapt ie bijna vanzelf naar binnen. Toegevoegd na 13 minuten: En als het omhoog trekken van de rugleuning niet lukt, dan zet je je voet op de dwarslat tussen de achterpoten om daarmee kracht erop te zetten.

Soms zit er nog een plastic hendeltje dat je even omhoog moet zetten. In iedergeval is grof geweld tot op zekere hoogte geen oplossing! :-)

Ik heb dit ook onlangs gehad Rieneke. Mijn man klapte de stoel tot zover het kon en gaf met zijn voet een tik tegen de achterste poten en toen ging de stoel wel in elkaar. Misschien werkt dit bij jouw stoel ook zo.

Ik moet voor de tuinstoel gaan staan en de rugleuning beetpakken zodat de stoel op de achterste poten steunt. Vervolgens een trap geven tegen de sport tussen de voorpoten. Daardoor schiet een soort plastic scharnier in de geleider die in de achterpoten loopt. Als je dezelfde stoelen hebt zie je wat ik bedoel...

Waarschijnlijk moet u de zitting aan de voor- of achterkant een beetje optillen zodat de vergrendeling vrijkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100