Welke bloemen bloeien al in maart?

Ik heb het idee dat bijvoorbeeld narcissen typische 'voorjaarsbloemen' zijn. Zijn hier nog meer voorbeelden van?
(Betreffende een tekenopdracht)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de meeste bolletjesbloemen (bloemen uit een bloembol) bloeien rond de voorjaarstijd. Narcissen zijn inderdaad typerende voorjaarsbloemetjes. verder zijn crocussen, sneeuwklokjes, tulpjes, irissen, hyacinten en blauwe+witte druifjes in bloei in maart en staan ze volop in de winkels. verder de vaste plantjes, wij verkopen al vergeet-me-nietjes, ranonkels, helleborus, primula's en viooltjes. ik raad je sneeuwklokjes of tulpen aan, aangezien die erg makkelijk te tekenen zijn. blauwe druifjes zijn van een afstandje (klein) en met waterverf makkelijk. (de groene steel en structuur van de bloem met groen en met blouwe dunnen waterverf kun je stipjes voor de druifjes maken.) ook zijn viooltjes en ranonkels wel te doen. anders kun je eventueel nog voor de annemoon gaan. Toegevoegd na 3 uur: bedoel blAuwe dunnE waterverf

Krokussen. Overal komen de vrolijke paarse en oranje krokussen weer boven de grond.

Sneeuwklokjes

krokussen ,hele mooie witte paarse en gele bloemen

Inderdaad krokussen en sneeuwklokjes, die zijn nog eerder. Maar ik heb ook al winterakonietjes gezien, blauwe druifjes hyacinthen beginnen hier te komen, de knoppen gaan al een klein beetje open, dus voor het eind van de maand bloeien die volop. En dan heb je natuurlijk nog de forsythia, en de winterjasmijn, ook met gele bloesem, maar minder uitbundig dan de forsythia.

Inderdaad: er bloeien al narcissen! Ook beginnen de hyacinten, sneeuwklokjes al open te springen. De blauwe druifjes trouwens ook. Succes met de tekenopdracht en geniet van de lente met de bloemetjes! ;)

Viooltjes....

Speenkruid en klein hoefblad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100