Ik heb een hedera (klimop) geplant maar niet geheel tegen de schutting, komt dat dan wel goed?

Ze staan er enkele cm vanaf met een bamboestok omdat de schutting scheef loopt. Pakt deze op een gegeven moment dan wel naar de schutting of geleidt het zo niet goed genoeg??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, dat komt goed. waarschijnlijk zal er zeker een rank naar links of rechts kruipen maar omhoog komt altijd voor elkaar Volgend jaar is je schutting al aardig groen.

Wil je het echt goed doen, knip dan twee derde er af. Druk hierna de overgebleven takjes tegen de schutting, met wat grond. Hierna gaan de planten weer uitlopen en deze nieuwe scheuten hechten direct aan je schutting. laat je zo als het nu is, dan zullen de takken door de wind de eerste twee jaar niet hechten.

Ik heb deze constructie ook bij mijn dochter toegepast. Die had dezelfde betonschuttingen. Bij het opklimmen heb ik her en der een betonspijkertje in de schutting geslagen en de boel wat geleid. Komt helemaal goed. Ze had na 3 jaar een volkomen begroeide schutting. Ik had ter afwisseling bij ieder segment een andere klimmer geplant, hedera's in varianten, groot- en kleinbladig. Was leuk om te zien die kleurwisseling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100